Coppermine resim kopyalama yasagi

Begonnen von ozeraksu, 16 November 2007, 22:05:36

⏪ vorheriges - nächstes ⏩

ozeraksu

atahan bey merhaba tekrardan coppermine resim galerisinde resimlerin kopyalanmasini onleyebilmemiz icin bir onlem varmidir bu konuda yardimci olurmusunuz?
Destek için forumu kullanın. Özel mesaj atmayın..

Sitki

Merhaba :),

Zitattekrardan coppermine resim galerisinde resimlerin kopyalanmasini onleyebilmemiz
soruyu anlayamadım, biraz daha net açıklarmısın lütfen.
viele Grüße

Kein Support über PN, Mail oder Messenger!
Bitte die Fragen im Forum stellen, nur so helfen die Antworten auch den anderen Usern.
Bitte auch die Boardsuche nicht vergessen, oft ist genau dein Problem schon an anderer Stelle gelöst worden!

ozeraksu

Zitat von: kalan am 16 November 2007, 22:05:36
atahan bey merhaba tekrardan.coppermine resim galerisinde resimlerin kopyalanmasini onleyebilmemiz icin bir onlem varmidir bu konuda yardimci olurmusunuz?
coppermine resim galerisinde resimlerin uyeler taraf,ndan kopyalanmasini onleyebilmemiz icin bir onlem varmidir bu konuda yardimci olurmusunuz? diye yazmiştim

Sitki

bu konuyla ilgili genel anlamda, internette kullanılan browserleride göz önünde bulundurarak, somut bir çözüm varsayılmaz. Sana önereceğim husus, resimlere bir filigran koymandır. Bunu Coppermine için olan bu CPGMark plugin ile yapabilirsin. Eğer resimler yinede alınırsa, en azından örneğin senin site adresi üzerinde olur veya bunu kesmek zorunda kalırlar.
viele Grüße

Kein Support über PN, Mail oder Messenger!
Bitte die Fragen im Forum stellen, nur so helfen die Antworten auch den anderen Usern.
Bitte auch die Boardsuche nicht vergessen, oft ist genau dein Problem schon an anderer Stelle gelöst worden!

ozeraksu

peki bununkurulumu nasildir./modules/Gallery/plugins/ içine atarak ordan mi çaliştirmak gerekiyor ayrica bu plugini kullanan bir site gosterebilirmisinz demo olarak bakmak açisindan

munzurlu

entresan sonuc  ne  oldu acaba  ? :)modul isliyormu?

ozeraksu

munzurlu

farki  göremedim  resim kopyalaniyor?kurulum hakkinda  da bilgi  verilirse  seviniriz

navruz

Zitat von: Sitki am 16 November 2007, 22:30:41
bu konuyla ilgili genel anlamda, internette kullanılan browserleride göz önünde bulundurarak, somut bir çözüm varsayılmaz.  Eğer resimler yinede alınırsa, en azından örneğin senin site adresi üzerinde olur veya bunu kesmek zorunda kalırlar.
Merhaba  :)
Sıtkı abininde belirttiği gibi kopyalama işleminin önüne geçmeniz imkansizdır. Bu eklenti fotoğrafların üzerine istediğiniz bir logoyu veya yazdığınız bir yazıyı yerlştirir. Böylece kopyalansa bile size ait olduğu belli olur.
Kurulum için Galeri > Ayarlar > Plugin'sleri Yönet bölümünü açıp İ harfinin olduğu ikona tıklamanız ve gerekli ayarları kendinize göre yapılandırmanız gerekiyor.
Destek için forumu kullanın. Özel mesaj atmayın.

pragmaMx Türkiye

Baran

Merhaba plugins türkçe dil dosyası yokmu arkadaşlar ?

Ayrıca Sitki beyin verdigi   dowloand adresindeki dosyaları   modules/Gallery/pluginsin içine attım. Ama sitede Plugins Kurulamadı diyor ?

Biraz Daha Detayla Anlatirmisiniz

navruz

Merhaba
Sen biraz detay verebilirmisin nerede hata veriyor. Kurulum yukarıda anlattağım gibi ve gayet basit.
Kurulum için Galeri > Ayarlar > Plugin'sleri Yönet bölümünü açıp İ harfinin olduğu ikona tıklamanız ve gerekli ayarları kendinize göre yapılandırmanız gerekiyor.

Bildiğim kadarıyla Türkçe dil dosyası bulunmuyor.

pragmaMx Türkiye

Baran

merhaba navruz dedigin şeyleri ve dosyaalrı plungis içine  attım keşke atmasaydım.

şimdi resim yükliyemiyorum.

Resim Yükledigimde Yüklüyor  Devam Et Seçenegine basıyorum normalde resimin orada gözükmesi ve benım albüme yuklmem lazımdı

ama şimdi resım yerıne çarpı çıkıyor.  Yani resim yok

Bunu nasıl duzeltebilirim.

Ayrıca yukledıgım dosyaları falan sildim serverımden  ama sorun duzelmedı neyden kaynaklı acaba ?

navruz

Merhaba
Yukarıda hata verdiğini yazmışsın. Eğer kurulmamışsa resim yükleyememenin onunla bir alaksı yoktur sanırım. Resimleri tek tek mi yoksa ftpden yükleme seçeneğinden mi yüklüyorsun. CHMOD ayarlarını yaptığına eminmisin?

pragmaMx Türkiye

Baran

hayır ftp den yuklemıyorum resımleri siteden yuklıyorum, ama bu dediginiz plugins kurmadan önce hiç bir soruun yoktu resimler yukleniyordu.

Bende hata ordan var diye  pluginse attıgım dosyaları sildim.

Resimler yine yuklenmiyor.Yuklenmiyor derken Albüme resım yuklediginde  Resim Yerıne X işareti gelıyor dolayısıyla Resim yukleme başarısız diyor  :red:

Ayrıca Chmod ayarlarıda tam albums ve içerisindeki klasörler 777 ki bu durumda resimleri yuklıyebiliyoruz.

Deginiz İ seçenegine bastım ingilizce oldugu için ben anlıyamadım.

Bana plugins türkçe dil dosyasını yuklermısınız buraya.

Belki türkçe oldugunda sorunu çözebilirim Selamlar

navruz

Merhaba :)
O zaman muhtemelen plugin kurulmuştur. Plugin dosyalarını tekrar atıp doğru birşekilde kaldırırsan muhtemelen sorun düzelecektir. Türkçe dil dosyasının olmadığını söylemiştim ama çevirdim. Mesaja ekliyorum.

pragmaMx Türkiye

Baran

tamam şimdi bu adresteki dosyaları http://www.pragmamx.org/Downloads-op-view-lid-479.html  ftp de Gallery dosyasının plugins dosyasına atiyorum  bakalım  inşalah bir sonuç çıkar

Baran

navruz kardeş pluginsleri yönete giriyorum ordan dosya istiyoe yuklemek için oraya hangi dosyayı yükliyecegiz?

hemen sagdada i ve X harfi var siz  i ye basın demiştiniz  i ye bastıgın zaman username passord istiyor  admin nikini ve şifresini giriyorum Go butonuna basıyorum aynı  ora açılıyor.

Dosyaları attıgım halde resım  yine yuklıyemıyorum eksık yaptıgım bir şeymi var.

Gallery benım için çok önemli lütfen yardım

navruz

Merhaba
Dosyaları ftpden attığın zaman herhangi bir yükleme yapman gerekmiyor. (Filigran resimleri kullanacaksan onlar haricinde). Sen Sample plugin'i kurmaya çalışıyorsun. CPGMark pluginini kuracaksın. Orada gözükmüyorsa muhtemelen yanlış atmışsın ftp'ye. modules/Galley/plugins klasörünün içine CPGMark klasörünü atacaksın. Dosyayı çıkarırken klasör yapısının doğru olduğuna emin ol. İç içe klasörler halinde atmış olabilirsin.

pragmaMx Türkiye

Baran

Zitat von: navruz am 12 April 2008, 14:09:49
Merhaba
Dosyaları ftpden attığın zaman herhangi bir yükleme yapman gerekmiyor. (Filigran resimleri kullanacaksan onlar haricinde). Sen Sample plugin'i kurmaya çalışıyorsun. CPGMark pluginini kuracaksın. Orada gözükmüyorsa muhtemelen yanlış atmışsın ftp'ye. modules/Galley/plugins klasörünün içine CPGMark klasörünü atacaksın. Dosyayı çıkarırken klasör yapısının doğru olduğuna emin ol. İç içe klasörler halinde atmış olabilirsin.

Ya navruz kardeş ben wazgeçtim bu plugins işinden walahi galerım kompıle gidecek o kadar resımlerım var içinde :(

Şimdi ben eskı halıne getırmek istiyorum siteden resım yukleyınce resimi yuklesın.Ama yuklemıyor işte Reism yerıne X çıkıyor.

Dediginiz chmod ayarları 777 dir.Albums ve içindeki iki klasörün modu 777 dir.

Sorun nerde olabilir sizce. ?

navruz

Zitat von: navruz am 12 April 2008, 10:57:44
Merhaba :)
O zaman muhtemelen plugin kurulmuştur. Plugin dosyalarını tekrar atıp doğru birşekilde kaldırırsan muhtemelen sorun düzelecektir.
Yukarıda yazmıştım. Plugin dosyalarını tekrar atıp kaldırma işlemini kontrol panel üzerinden yap. Dosyaları silmen plugini kaldırdığın manasına gelmiyor.

pragmaMx Türkiye