Coppermine Kurulumu, Nasıl?

Begonnen von Hasan Deniz, 12 Mai 2008, 13:19:42

⏪ vorheriges - nächstes ⏩

Hasan Deniz

Merhaba arkadaşlar,

Coppermine eklentisini "modules" dizinine attım fakat yönetim panelinde modüller bölümüne baktığımda pasif olarak görünmüyor. Oysa modül panelinde "modules" dizinine atılan her modülün pasif olarak o bölümde görüleceği yazıyor, ancak bende böyle bir şey olmadı.

Coppermine readme dosyasına baktım, http://ihredomain.tld/modules.php?name=modulname&act=install kurma yolu verilmiş, bunu da denedim; "Üzgünüm, bu modül aktif değil." uyarısı aldım.

Sorun nedir, ben bir şeyleri eksik mi yapıyorum acaba?  :gruebel:

Teşekkür ederim, iyi forumlar.

Sitki

Merhaba :)

Mx-Coppermine Photo Gallery 1.4.14
dosyaların sunucuya kopyalanmasından sonra gerekli chmodların konulması gerekiyor.

-> "albums" ve "modules/Gallery/include" 755 veya sunucu yapılandırmasına göre 777.
viele Grüße

Kein Support über PN, Mail oder Messenger!
Bitte die Fragen im Forum stellen, nur so helfen die Antworten auch den anderen Usern.
Bitte auch die Boardsuche nicht vergessen, oft ist genau dein Problem schon an anderer Stelle gelöst worden!

Hasan Deniz

Cevabın için teşekkür ederim Sitki, ama yine olmadı. Önce 777 , sonra da 755 olarak ayarladım; değişen bir şey olmadı.  :gruebel:

Sitki

Kurulumu aynen bu şekilde yapmaya çalıştın mı?

1.    Mx-Coppermine Photo Gallery 1.4.14 indirdin ve açtın.
2.   "html" klasörün içindeki tüm dosya ve klasörleri FTP vasıtasıyla sunucuna yükledin. (Bu program ile tekrar yükle: http://www.pragmamx.org/Downloads-op-view-lid-593.html)
3.   Dosyaların sunucuya kopyalanmasından sonra gerekli chmodların konulması gerekiyor. "albums"  ve "modules/modulname/include" 755 veya sunuca yapılandırmasına göre 777.
4.   Sitene Administrator olarak giriş yapıp, modül yönetiminde alt kısmında yeni modülü aktifleştiriyorsun.
5.   Asıl kurulumu bu linki "http://seninsiten.com/modules.php?name=Gallery&act=install" çağırarak başlatıyorsun.
viele Grüße

Kein Support über PN, Mail oder Messenger!
Bitte die Fragen im Forum stellen, nur so helfen die Antworten auch den anderen Usern.
Bitte auch die Boardsuche nicht vergessen, oft ist genau dein Problem schon an anderer Stelle gelöst worden!

Hasan Deniz

Evet dostum, aynısını yaptım; yine admin panelinde modüller bölümünde görünmüyor.   :puzzled:

Baran

merhaba hasan-deniz  Gallerinin admin bölümü zaten modulun kendisi içindedir.

www.seninsiten.com/modules.php?name=Gallery  girdigin zaman Albüm oluştur ayarlar kategoriler diye bölümler var zaten ordan istedigin gibi ayarlıyabilirsin.  Tabi Admin Girişi yapman gerek bu işlemleri yapman için.

selamlar

Hasan Deniz

Baran,

İlgin için teşekkür ederim ama ACP'de modül bölümünde görünmüyor eklenti. Benim sorunum bu iki gözüm. ;)

navruz

Merhaba
modules klasöründe Gallery isimli bir klasör görünüyormu ?
Destek için forumu kullanın. Özel mesaj atmayın.

pragmaMx Türkiye

Hasan Deniz

navruz

Sisteme gözatabileceğimiz bir kullanıcı adı şifre gönderirseniz özelden , gözatabilirim soruna.

pragmaMx Türkiye

Hasan Deniz

Bilgileri gönderdim navruz.

navruz

Dosyaları ftp'ye atmamışsın. Galery modülünü indirip server'a at.

pragmaMx Türkiye

Hasan Deniz

Dostum,

Dosyalar "modules -> html " klasörünün içinde. :) Daha önce Coppermine isimli bir klasör içine atmıştım dosyaları, öyle olmayınca html klasörü ve içindekileri olduğu gibi modules dizinine yükledim.

navruz

Sen tam tersini yapmışsın. Ben dosyaları uygun yerlere taşıdım. Kurabilirsin.

pragmaMx Türkiye

Hasan Deniz

Nereye yüklemem gerekiyormuş? Ben modules klasörüne yükleyin gibisinden bir şeyler okumuştum readme dosyasında.  :gruebel:

Neyse, çok teşekkür ederim hepinize, özellikle sana navruz. :)