Kategori olusturdum ancak, sanki hic olusmamais gibi hata veriyor :

Begonnen von pragmamx_master, 27 April 2008, 22:35:05

⏪ vorheriges - nächstes ⏩

pragmamx_master

merhaba,

5 tane katego olusturdum ancak resimler upload edemiyorum.
Hata olarak sunu yaziyor :

Hata
Son olarak bu fonksiyonu kullanabilmek için bir albüme ihtiyacınız var.

Ancak 5 tane album olusturmusum, neden kaynaklaniyor acaba ?
salut & selam :)

navruz

Merhaba :)
Albüm ve kategori kavramlarını karıştırmışsın galiba. Yukarıda önce 5 kategori oluşturduğunu hemen altında da 5 albüm oluşturduğunu yazmışsın. İkisi farklı şeylerdir. Tahminimce sen 5 tane kategori oluşturmuşsun ama albüm oluşturmamışsın. Ve normal olarak hata olarak karşına çıkmış. Fotoğraf eklemek için en az 1 albüm oluşturman lazım.
Destek için forumu kullanın. Özel mesaj atmayın.

pragmaMx Türkiye

pragmamx_master

kendim icin uygun bir soz : "korle yatan sasi kalkar..."

tesekkur ederim navruz, album olusturdum ancak simdi ayri bir problem cikti.

pc'den resmi seciyorum ve upload yapiyorum. upload basarili yaziyor. ancak resmi ftp'den "/httpdocs/albums/userpics" bolumune yukluyor ve albume yuklemiyor.

bu resmi upload etmek istemistim :

ancak, burada resmi gostermiyor ve yanlis here upload yapiyor, bu yuzden sanki hic resim yokmus gibi gosteriyor.

bu problemi nasil cozebilirim ?

navruz

Eğer bu adımdan sonra gerekli bilgileri yazıp devam et tuşuna basmadıysan eklememesi çok normal. Çünkü dosyalar tek adımda yüklenmiyor.  Ayrıca site üzerinden gönderdiğin dosyalar userpics klasörüne yüklenir bu normal bir olay. Sadece kendin dosya ekleyeceksen ftp'den yükleme seçeneğini kullanman daha avantajlı olur.

pragmaMx Türkiye

pragmamx_master

daha once galeriyi kurmustum. pc'den resimleri alip upload etmistim. simdi resimleri upload ediyor ancak resimleri albumlerde gostermiyor, icini bos gosteriyor.

resimleri sadece ben degil, uyelerinde yukleyebilme gerekiyor. "resim yukle"den resimelri yuklediigm zaman, ftp'ye resimleri yukluyor ancak albumleri bos gosteriyor.. sanki hic resim yokmus gibi gosteriyor.

pragmamx_master

ftp'deki Albums klasorune bir klasor attim, chmod 777 yaptim ve yaklasik 30 resim attim.
ancak resimlerin hepsini kirik linkmis gibi gosterip bir tane bile eklemedi :(
nasil resim ekliyebilirim ? isterseniz resimleri nasil yukledigimi resimli anlaim yapabilirim.

navruz

Yanlış değilsem çoklu resim ekleme seçeneği ile yaptın değil mi? Türkçe karakter kullanmadığından emin ol. Resimli olarak gösterebilirsen iyi olur.

pragmaMx Türkiye

pragmamx_master

bir resmi soyle yukluyorum :

yuklemede hata yaptigimi zannetmiyorum. galerinin dosylarinin chmod'lari 777 acaba problem nerde olabilir ?

Sitki

@pragmamx_master

Lütfen, bırak tüm mesajlarında bu resim eklemeleri. ;)

Nedir problem, cümle kurarak daha detaylı ve anlaşılır bir şekilde anlatmaya çalışsan.
viele Grüße

Kein Support über PN, Mail oder Messenger!
Bitte die Fragen im Forum stellen, nur so helfen die Antworten auch den anderen Usern.
Bitte auch die Boardsuche nicht vergessen, oft ist genau dein Problem schon an anderer Stelle gelöst worden!

pragmamx_master

haklisiniz sitki ustam, ancak alismisim galiba resim eklemeye  :smile:

PragmaMx-Coppermine Resim Albumunu siteye ekledim. Kurulumu iyi oldu ve onerdigi 3 dosya (Albums, Edits, Userpics) Chmod degerleirni 0777 yaptim. Hem Ana dizine, hemde modules/Gallery dizinin icine. Kategori ile Album arasinda bir celiski yasadim ancak Navruz arkadasin yardimlari ile yaptim. Ancak olusturdugum Album'lere resim yuklemeye gelince resim yuklenmiyor. Pc'den yuklemek isteidigm resmi basarili yuklemis gibi gosteriyor ancak yuklemiyor. Bundan dolayi bir defa Galerinin tum ayarlarini sifirladim, ancak defalarca denememe ragmen sonuc alamadim. En sonunda FTP'den Albums klasorune kendi Pc'im'eki resimleri yukledim ancak gene ayni sekilde Albume yuklemis gibi goseriyor ancak yuklemiyor. Umarim yazi ile iyi alatim yapabilmisimdir  :red:

Sitki

böyle çok daha iyi. ;)

FTP vasıtasıyla oluşturmuş olduğun dosyaların veya klasörlerin dizin yolu ayarlar bölümünde olanlar ile uyuyor mu?

CPG -> Ayarlar
Dosya ve Önizleme ayarları (genişletilmiş)

Albüm klasörü *                                  modules/Gallery/albums/ (örnek)
Kullanıcı dosyaları klasörü *                 userpics/ (örnek)

Ayrıca yükleme esnasında ne gibi hata bildirisi geliyor?
viele Grüße

Bitte die Fragen im Forum stellen, nur so helfen die Antworten auch den anderen Usern.
Bitte auch die Boardsuche nicht vergessen, oft ist genau dein Problem schon an anderer Stelle gelöst worden!

pragmamx_master

tesekkur ederim  :smile:

ayarlar normal gozukuyor :

en son yukleme (album sectikten sonra) Devem Et'e tikladigimda su yaziyor :

Onceki resim yerlestirilemedi.

Basariyla bütün resimleri yerlestirin.

httpdocs (ilk dizin)
ve
modules/gallert'in icinde 3'er tane klasor bulunuyor.

Sitki

Burada ne ayarlı?

CPG -> Ayarlar
Dosya ve Önizleme ayarları (genişletilmiş)
Dosyaları değiştirme şekli    ?

Seçili değilse GD2 versiyonu ile bir test et. Tabi bunu serverin desteklemesi lazım.

Bu da değilse, istersen giriş bilgileri verirsen, bakabilirim.
viele Grüße

pragmamx_master

gallery'nin ayarlarini inceledim hersey normal. hata'yi anlamak icin ahta ayaklama modunu actim :

hata ayiklima modunu actim, resimi upload ederken su hatayi veriyor :

/upload.php

* Notice line 2001: Undefined variable: file_failure_array
    * Notice line 2002: Undefined variable: URI_failure_array
    * Notice line 2003: Undefined variable: zip_failure_array

bu hatadan sonra gene Devam et 'e tikladigimda su hatayi veriyor :

Remarques
/include/picmgmt.inc.php

* Warning line 196: escapeshellarg() has been disabled for security reasons
    * Warning line 197: escapeshellarg() has been disabled for security reasons
    * Notice line 205: Undefined index: OS
    * Notice line 210: Undefined variable: retval
    * Warning line 210: exec() has been disabled for security reasons
    * Notice line 214: Undefined variable: retval
    * Warning line 283: chmod() [function.chmod]: Unable to access ./albums/edit/preview_eed2fba0.JPG
    * Warning line 283: chmod() [function.chmod]: stat failed for ./albums/edit/preview_eed2fba0.JPG
    * Warning line 285: getimagesize() [function.getimagesize]: Unable to access ./albums/edit/preview_eed2fba0.JPG
    * Warning line 285: getimagesize(./albums/edit/preview_eed2fba0.JPG) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory
    * Warning line 288: unlink(./albums/edit/preview_eed2fba0.JPG) [function.unlink]: No such file or directory

/include/functions.inc.php

* Notice line 2790: Undefined variable: i

galiba server'daki guvenlik modul'lerinden dolayi oluyor :( php.ini'yi yeniden duzenlemek gerekiyor.

Sitki

Bu durumda sana ancak bu linki verebileceğim.

Upload troubleshooting

Çünkü problem pragmaMx coppermine köprüsü ile alakalı değil, daha çok web sunucu konfigürasyonların değerlendirilmesi gerek. Bunu yapabilmek için yukarıdaki vermiş olduğum orijinal coppermine sitesindeki talimatları izlemen lazım.
viele Grüße

pragmamx_master

Tesekkurler ederim  :smile: Bu aksam Php.ini dosyasini yeniden duzenliyecegim, muhtemelen server ila alakalidir.