[Solved] Coppermine > PragmaMx Coppermine

Begonnen von ahura, 03 August 2009, 10:08:52

⏪ vorheriges - nächstes ⏩

ahura

Selamlar. Hali hazırda coppermine ile kurulmuş bir sitem var bunu PragmaMx e entegre edebilir miyim acaba? Böyle bir olanak mümkün mü?

Eren Aslan

olabilir bence yapman gerek deneme  amaçlı olacak bir databess oluştur. pragmamx kur .sonra önce  Coppermine veri tabanı $prefix düzenle  ver normal  şekilde PragmaMx Coppermine kur veri tabanı  olmayan tablolar  entegre tabloları dır...

En kötü İhtime Data Besi Tek Tek Girmendir Myadminden...

Saygılarımla...

ahura

deneme yaptıktan sonra yazdım buraya zaten albümleri resimleri görüyor ama ana sayfada kritk hata uyarısı verdi.

Sitki

viele Grüße

Kein Support über PN, Mail oder Messenger!
Bitte die Fragen im Forum stellen, nur so helfen die Antworten auch den anderen Usern.
Bitte auch die Boardsuche nicht vergessen, oft ist genau dein Problem schon an anderer Stelle gelöst worden!

ahura

Teşekkür ederim Sıtkı bey. yarın deneyeceğim. Almancam olmadığı için tercüme edemeyeceğim ama denemem başarılı olursa bunu nasıl yaptığımı detaylı şekilde yazarım.

ahura

domain.com >> Coppermine sitem
domain.com/mx >> yeni Pragmamx Coppermine sitem

Öncelikle domain.com/mx dizinine yeni PragmaMx kurdum ardından Pragmamx coppermine mödülünü kurdum ve db den tüm coppermine tablolarını silip domain.com daki normal Coppermine sitemin tüm tablolarını yeni Pragmamx veritabanına yukledim.

Daha sonra domain.com daki normal coppermine sitemin /includes dizinindeki config.inc.php dosyasını yeni domain.com/mx/modules/Gallery/includes dizinine attım. ve Coppermine/pragmaMx Konverter linkinde verilan converter dosyasını domain.com/mx/modules/Gallery dizinine attım ve domain.com/mx/modules/Gallery/coppermine_to_pragmamx.php dosyasını çağırdım.

Normal coppermine scripti Pragmamx Coppermine oldu :)

Yalnız mödülü anasayfaya aldığım zaman sol bloklar kayboluyor. Sol blokların olmasını istiyorum buna çare varmı?

Yöntem ve sırlama yanlış olabailir çünkü Sıtkı abinin verdiği linkte almanca açıklama vardı ve ben almanca bilmiyorum.

Bunları yapmadan önce mutlaka yedeklerinizi alın.

Eren Aslan

Sol Blok İçin
Kullandığın  Tema Klasörü içinedeki settings.php

$themesetting['noleft_modules'] = array(
    'Forum',
    'Gallery',
);

sil yani
$themesetting['noleft_modules'] = array(
    'Forum',
);
yap

Sag Blok İçin  se
Yönetim Menüsü ==> Ayarlar ==> Grafik Seçenekleri ==> Sağ Blokları Göster ==> Her Zaman Göster

Saygılarımla...

ahura

Saol anka. sildiği zannediyordum meğersem coppermine tek silmiş Gallery kalmış ondan gostermiyodu. Spasiva.