[Solved] Resim yukleme sorunu

Begonnen von Ciwan_, 01 Juni 2009, 05:59:54

⏪ vorheriges - nächstes ⏩

Ciwan_

1. /albums/ dosyası ve alt dosyalarını (/edit ve /userpics) chmodların 777 olduğunu kontrol et.
2. Coppermine resim galerisinin ayarlar bölümünde 'Dosya ve Önizleme ayarları (genişletilmiş)' -> Varsayılan klasör izinleri = 0777
3. Albüm ayarları bölümüne gidip, örneğin 'Bu albüm için izinler' bölümünde gerekli hakları belirle.
4. Senin sunucunun 'Uploads' yapabilme izninin var olduğunu kontrol et.

sitki abi bu dediklerinin hepsini yapmisim suan resimde ekleyebiliyorum fakat bi sorunum var bazi resimlerin boyutu buyuk ozelikle JPG seklinde olanlari Total Video Converter programiyla bunlari jpg yaptim boyutlari kuculdu simdi demek istedigim daha once sorunsuz ekleyebiliyordum fakat suan ne ettiysem ekleyemiyorum adminle denedim user olarak denedim ne ettiysem diyor o basarili yukleme dosya yok vs ne yapabilirim yardimci olsaniz yeni konu seklinde actim kusura bakmayin diyer kisma yazacam ama kilitlenmis saygilarimla

Baran

merhaba @ciwan

modules.php?name=Gallery > Ayarlar > Dosya ve önizleme ayarları >

Yüklenen dosyaların makimum boyutları (KB): buradaki ve hemen altındaki değeri yükseltirsen, sanırım sorunun çözülecektir.

Ciwan_

evet ama 3mb lik resimler simdi yuklesem site agirlasacak buna baska cozum yokmu?

Baran

Zitat von: Ciwan_ am 05 Juni 2009, 14:53:25
evet ama 3mb lik resimler simdi yuklesem site agirlasacak buna baska cozum yokmu?

photoshop kullanmasını biliyorsanız, o büyük resimleri photoshop ile açın, ordan boyutunu ve kalitesini ayarlayın, bu şekilde daha makul olacaktır...