[Çözüldü] Login sorunu

Begonnen von shurzan, 12 Februar 2009, 11:19:30

⏪ vorheriges - nächstes ⏩

shurzan

Öncelikle tüm forumdaş arkadaşlara merhaba,
Kendi yazılımlarımı tanıtmak için script ararken buradan haberdar odum.

Daha önceleri Nuke ile bir çok çalışmam oldu modül ve bloklar yazdım ancak Nuke benim ihtiyaçlarımı karşılamıyordu iyikide burayı bulmuşum.

Benim bu script ile ilgili belkide basit bir sorunum var.

PragmaMX dosyalarını sunucuma attım ve setup ile standart kurulumunu sorunsuz tamamladım ve admin paneline girmem gerekiyor ama devamlı bana "Geçersiz operasyon yapmayı denediniz!" diye hata verip admin paneline girmemi engelliyor keza user olarakta giriş yapamıyorum belki diyeceksiniz şifrenden eminmisiniz evet eminim hatta şifremin MD5 karşılığınıda veri tabanımdaki "authors" tabalosuna girerekte deniyorum gene olmuyor kurulumu da tekrar tekrar yapmama karşın gene aynı sorun devam ediyor.

Hatta olaki bir girişi yapabilsem dahi admin panelinden çıkış "logout" yaptığımda da bir daha giriş yapamıyorum.
Neden olabilir yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılar Yaşar

navruz

Merhaba Hoşgeldiniz :)
Bu uyarının bir kaç değişik sebebi olabilir. Yönetici kaydı yaparken yazdığınız e-posta adresinize detaylı bilgi içeren mesaj geldi mi? Eğer gelmişse oradaki detaylarla sorunu daha kolay çözebiliriz.

Normal kullanıcı olarak girişte de mi aynı hatayı alıyorsunuz?
Destek için forumu kullanın. Özel mesaj atmayın.

pragmaMx Türkiye

keko62

Merhaba  burada  resimli anlatım var  bak bakalım herseyi dogru uygulamısımısın  kolay gelsin

buraya bak http://www.pragmamx.org/Forum-topic-23886.html

shurzan

Hoşbulduk,
nevroz evet admin ve user olarak giriş yapamıyorum ayrıca bana herhangi bir mail gelmiyor.

keko62 verdiğin linke baktım kurulum sorunum yok kolayca kurabiliyorum resimli anlatımdaki tek farkı .htaccess dosyasının olmayışı biliyorsun bu linux servrde çalışır benim server windows o dosyayı kullanamıyorum belkide sorunun kaynağı budur tam bilemiyorum

navruz

Sorun .htaccess dosyasından değil muhtemelen sunucunuzdan kaynaklanıyor.

Yeterli php bilginiz varsa hata ayıklama modunu aktifleştirip sorunun kaynağını aramalısınız.
Yönetici Menüsü > Ayarlar > Hizmet- ve Hata Ayıklama (Debug)-Ayarları > Ayıklama (Debug)-Modüsü aktif mi?
(sadece Yöneticiler için) > Evet işaretleyerek ayıklama modunu açabilirsiniz.

Not: Üye adımı doğru telaffuz etmenizi rica ediyorum. nevroz değil navruz.

pragmaMx Türkiye

Baran

merhaba.

mozilla ile denedınız mı?

veya başka bir bilgisyaardan deneyın.

shurzan

Zitat von: navruz am 12 Februar 2009, 13:24:23
Sorun .htaccess dosyasından değil muhtemelen sunucunuzdan kaynaklanıyor.

Yeterli php bilginiz varsa hata ayıklama modunu aktifleştirip sorunun kaynağını aramalısınız.
Yönetici Menüsü > Ayarlar > Hizmet- ve Hata Ayıklama (Debug)-Ayarları > Ayıklama (Debug)-Modüsü aktif mi?
(sadece Yöneticiler için) > Evet işaretleyerek ayıklama modunu açabilirsiniz.

Not: Üye adımı doğru telaffuz etmenizi rica ediyorum. nevroz değil navruz.

.htaccess dosyası windows sunucularında çalışmaz biliyorsun o yüzden sunucuya dosyaları yüklerken .htaccess dosyalarını göndermedim.

yeterli php bilgim var fakat verdiğiniz şekilde yapabilmem için admin paneline girmem gerekir ki hala girebilmiş değilim.

üye adının yanlış telefuz etmem dolayı özür dilerim bilinç değil kusura bakma.

navruz

Dikkatimden kaçmış, kusura bakmayın  :)

Sorun session'lardan kaynaklanıyor olabilir. Giriş yapmanızı sağlayan bölüm admin.php dosyasında bulunan mx_sys_adminlogin fonksiyonu. Buradaki if koşullarından hangisine takıldığınızı deneme yanılma yöntemiyle bulabilirsiniz.

pragmaMx Türkiye

shurzan

Çok ilginç bir şey fark ettim.

Admin ID  ve Pass kutularını boş bırakarak giriş tuşuna tıklıyorum tekrar kutuları doldururak girişi tuşuna tıklıyorum bu sefer login olabiliyorum. :)

navruz ilgili fonksiyonu inceledim kanımca bir sorun yok

shurzan

Arkadaşlar sorunu çözdüm
Admin paneline girdikten sonra Güvenlik ayarlarında "Editörler için emniyet çerezi (cookie) kullanılsın mı?" hayır yapınca sorun giderildi.
Tabi Admin paneline girilemiyordu bu durumda config.php dosyasında " $mxConf['vkpSafeCookie2']" değişkenine 0 atanırsa da bu ayar gerçekleştirilmiş olur

Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkürler.

Bu arada Site henüz yapım aşamasında ancak adresini vereyim
http://www.shurzan.com

Bitmiş projelerimden biri "DupliFind" Çoklu dil desteği var ve şu an için İngilizce ve Türkçe desteği veremekteyim ancak Almanca dil desteğininde olmasını isterim dil dosyasında olan stringleri Almancaya çevirebilecek yardım alabileceğim kimse olabilirmi acaba?
Gördüğüm kadarıyla bu forumda almancası iyi olan arkadaşlar var

Yaşar

navruz

Sorununuzun çözüldüğüne sevindim.  ;)
Üzgünüm ama son mesajınızda yazdığınız Almanca çeviri isteği forum kurallarımıza aykırı. İngilizce için gönüllü çeviri yardımında bulunan çok güzel Türkçe siteler var. Sanırım Almanca içinde vardır.

Konu çözüldüğü için başlığı kilitliyorum.
Zitat von: Sitki am 26 Januar 2008, 17:14:49
d.) Burasının pragmaMx.org Resmi Türkçe Destek Panosu olduğunu unutmayalım. Açacağımız konular mutlaka ve mutlaka pragmaMx.org ile ilgili olmalıdır. pragmaMx.org dışı diğer konular (örn: host problemleri, Google vs gibi arama motoru problemleri, pragmaMx.org dışı HTML, CSS, XML gibi işaretleme dilleri soruları ve pragmaMx.org dışı PHP ile ilgili sorular gibi...) öncelikle uyarılarak kilitlenecek, uyarıya aldırış etmeyenlerin konuları silinecek, bu engellemelere rağmen hala devam ediyorsa banlanacaktır.

pragmaMx Türkiye