[Çözüldü] Köse_Yazilari modulüne editör

Begonnen von MR009, 25 Januar 2009, 23:47:46

⏪ vorheriges - nächstes ⏩

MR009

Merhaba,

-Editör Yönetimi- bölüme Köse_yazarlari Modulünü nasil ekleyebilirim :puzzled: yardimci olurmusunuz?

http://www.pragmamx.org/forum-topic-15389.0.html  Bu linkteki baska modulu anlattigi icin basaramadim.

CMS-Sürümü:  pragmaMx 0.1.10, 1.30.2.13/2008-02-02

Selamlar.
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. ( Hayal gücü bilgiden önemlidir, cünkü bilgi sInIrlIdIr )

Albert Einstein

Sitki

Modülü kullanmıyorum, ama buradaki bilgi ve linkler sana belki yardımcı olabilir.

http://www.pragmamx.org/Forum-topic-28274.html
viele Grüße

Kein Support über PN, Mail oder Messenger!
Bitte die Fragen im Forum stellen, nur so helfen die Antworten auch den anderen Usern.
Bitte auch die Boardsuche nicht vergessen, oft ist genau dein Problem schon an anderer Stelle gelöst worden!

MR009

Merhaba,

Sitki Hoca cevap icin tesekkürler.Video gösterimi izlemistim.Benim sorunum o degil.Ben 'Yeni Editör Ekle' bölüme Köse_Yazarlari Modülünü ekleyip üye'ye  Köse_Yazarlari modul'ü icin yönetim yetkisi vermek.Yekti verebilecegim Moduller listesinde Köse_Yazarlar Modulü yok.Nasil ekleyebilirim?

Sadece bu Modüller mevcut 'Yeni Editör Ekle' bölümde.
Haber   
Konular   
Kullanıcılar   
Anketler
Bölümler   
Web Bağlantıları   
Geçiciler   
S.S.S.
Dosyalar
İncelemeler
Bülten
Forumlar
İçerik
Ansiklopedi
Kullanıcı
Grupları   
Takvim

Sagilar.
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. ( Hayal gücü bilgiden önemlidir, cünkü bilgi sInIrlIdIr )

Albert Einstein

navruz

Zitat von: navruz am 24 Januar 2009, 13:22:49
Merhaba
admin/modules/authors.php ve modülün admin dosyasında bir takım değişiklikler yapmalısınız. Ayrıca veritabanında _authors tablosuna da gerekli eklemeleri yapmanız gerekiyor. Yapılacak ekleme sayısı çok fazla olduğundan ve modüle göre değişebileceğinden buraya yazmıyorum.
Destek için forumu kullanın. Özel mesaj atmayın.

pragmaMx Türkiye

munzurlu

Ac=admin/modules/ Kose_Yazilari.php

Bul

global $prefix, $db;
$aid = substr("$aid", 0,25);
$row = $db->sql_fetchrow($db->sql_query("SELECT radminsuper FROM " . $prefix . "_authors WHERE aid='$aid'"));
if ($row['radminsuper'] == 1) {

Degistir

global $prefix, $db, $admin_file;
if (!eregi("".$admin_file.".php", $_SERVER['PHP_SELF'])) { die ("Access Denied."); }
$row = $db->sql_fetchrow($db->sql_query("SELECT title, admins FROM ".$prefix."_modules WHERE title='News'"));
$row2 = $db->sql_fetchrow($db->sql_query("SELECT name, radminsuper FROM ".$prefix."_authors WHERE aid='$aid'"));
$admins = explode(",", $row['admins']);
$auth_user = 0;
for ($i=0; $i < sizeof($admins); $i++) {
    if ($row2['name'] == "$admins[$i]" AND $row['admins'] != "") {
        $auth_user = 1;   
    }
}

if ($row2['radminsuper'] == 1) {
   $radminsuper = 1;   
}

if ($row2['radminsuper'] == 1 || $auth_user == 1) {

AC=/admin/links/links. Kose_Yazilari.php

Bul

if ($radminsuper == 1) {

Degistir

if (($radminsuper == 1) || MX_IS_ADMIN) {

Kolay gelsin

munzurlu

Ac=admin/modules/ Kose_Yazilari.php

Bul

global $prefix, $db;
$row = $db->sql_fetchrow($db->sql_query("SELECT radminsuper FROM " . $prefix . "_authors WHERE aid='$aid'"));

Degistir

global $prefix, $db, $admin_file;
if (!eregi("".$admin_file.".php", $_SERVER['PHP_SELF'])) { die ("Access Denied."); }
$row = $db->sql_fetchrow($db->sql_query("SELECT title, admins FROM ".$prefix."_modules WHERE title='News'"));
$row2 = $db->sql_fetchrow($db->sql_query("SELECT name, radminsuper FROM ".$prefix."_authors WHERE aid='$aid'"));
$admins = explode(",", $row['admins']);
$auth_user = 0;
for ($i=0; $i < sizeof($admins); $i++) {
    if ($row2['name'] == "$admins[$i]" AND $row['admins'] != "") {
        $auth_user = 1;   
    }
}

if ($row2['radminsuper'] == 1) {
   $radminsuper = 1;   
}

if ($row2['radminsuper'] == 1 || $auth_user == 1) {

AC=/admin/links/links. Kose_Yazilari.php

Bul

if ($radminsuper == 1) {

Degistir

if (($radminsuper == 1) || MX_IS_ADMIN) {

AC=/admin/links/case. Kose_Yazilari.php

Bul

if (!eregi("admin.php", $_SERVER['script_NAME'])) { die ("Access Denied"); }

Degistir

if (!defined('ADMIN_FILE')) {
die ("Access Denied");
}

Kolay gelsin

case yi yazmayi unutmustum onuda yazdim  kolay gelsin

Sitki

ZitatKöse_Yazilari modulüne editör
Başlıktan yola çıkarak bir fckeditörün eklenilmesi anlamıştım. :)
viele Grüße

Kein Support über PN, Mail oder Messenger!
Bitte die Fragen im Forum stellen, nur so helfen die Antworten auch den anderen Usern.
Bitte auch die Boardsuche nicht vergessen, oft ist genau dein Problem schon an anderer Stelle gelöst worden!

MR009

Iyi aksamlar,

munzurlu detayli anlatimin icin cok tesekkürler.Yazdiklarini aynen uyguladim.'Yeni Editör Ekle' bölümde Köse_Yazilari Modülü eklendi.
navruz' un dedigi gibi authors.php de Köse_Yazilari Modulünü ekledim.

authors.php de hangi satirda radmincalendar='$chng_radmincalendar', vb. varsa kopyala yapistir degistir seklinde, takvim codu altina
ekledim.

Bu sadece örnek, hepsi bu degil:
radmincalendar='$chng_radmincalendar',
radminKose_Yazilari='$chng_radminKose_Yazilari',

Test User' a Köse_Yazilari modülüne yetkiyi verip onayladiktan sonra gelen ilk hata mesaji 'Database Eror'

Test User olarak siteme giris yaptigimda seceneklerde  'Köşe Yazıları Yönetim' e tikladigimda gelen hata mesaji 'Unknown column 'admins' in 'field list'Access Denied'

Birinci hata mesajindan anlasildigi gibi mx30d56d_authors tabelasinda bazi eklemeler yapmam gerekiyor.Bu konuda bana isik olurmusunuz?

Tesekkürler

Saygilar

Albert Einstein

munzurlu

benim anlatiklarimi  db (sql)  de  herahngi bir degisiklik  yapmadan uygulayinca  olmasi  gerekiyor.bunu yukarda  anlattigim sekilde   senin  site adminlerden birinde deneyebilirsin.admin arkadasina normal  yetkileri isaretlersin (süper admin haric)bakarsin köseyazilari modulunede  müdahale yapabiliyormu  diye?

slm

navruz

Zitat von: munzurlu am 27 Januar 2009, 19:57:28
benim anlatiklarimi  db (sql)  de  herahngi bir degisiklik  yapmadan uygulayinca  olmasi  gerekiyor.bunu yukarda  anlattigim sekilde   senin  site adminlerden birinde deneyebilirsin.admin arkadasina normal  yetkileri isaretlersin (süper admin haric)bakarsin köseyazilari modulunede  müdahale yapabiliyormu  diye?
slm
Senin verdiğin kodlar bu konuda işe yaramaz. Muhtemelen hata da verecektir. Çünkü $prefix_modules tablosunda admins diye bir bölüm yok.

Örnek olarak aşağıda anlatıyorum. Fakat modülünüzün admin dosyası farklılık gösterebilir.

admin/modules/authors.php dosyasında
Bul
     . "<td><input type=\"checkbox\" name=\"add_radmincalendar\" value=\"1\"> " . _CALENDARADMIN . "</td>"
     . "</tr><tr><td>&nbsp;</td>"

Altına Ekle
     . "<td colspan=\"3\"><input type=\"checkbox\" name=\"add_radminkoseyazilari\" value=\"1\"> Köşe Yazıları</td>"

Bul
$sel17 = ($chng_radmincalendar == 1) ? "checked" : "";
Altına Ekle
$sel18 = ($chng_radminkoseyazilari == 1) ? "checked" : "";

Bul
     . "<td><input type=\"checkbox\" name=\"chng_radmincalendar\" value=\"1\" $sel17> " . _CALENDARADMIN . "</td>"

Altına Ekle
     . "<td colspan=\"4\"><input type=\"checkbox\" name=\"chng_radminkoseyazilari\" value=\"1\" $sel18> Köşe Yazıları</td>"

Bul
$chng_radmincalendar = 0;
Altına Ekle
$chng_radminkoseyazilari = 0;

Bul
$chng_radmincalendar = (empty($chng_radmincalendar)) ? 0 : 1;
Altına Ekle
$chng_radminkoseyazilari = (empty($chng_radminkoseyazilari)) ? 0 : 1;

Bul
radmincalendar='$chng_radmincalendar',
Altına Ekle
radminkoseyazilari='$chng_radminkoseyazilari',

Bul
$add_radmincalendar = (empty($add_radmincalendar)) ? 0 : 1;
Altına Ekle
$add_radminkoseyazilari = (empty($add_radminkoseyazilari)) ? 0 : 1;

Bul
        radmingroups,
        radmincalendar,

Altına Ekle
radminkoseyazilari,

Bul
        $add_radmingroups,
        $add_radmincalendar,

Altına Ekle
$add_radminkoseyazilari,

Yukarıda da bahsettiğim gibi modülün admin dosyası modüle göre değişecektir. Admin kontrolü yapan kodları silerek dosyanın en başına aşağıdaki kodu ekleyin.
defined('mxMainFileLoaded') or die('access denied');

if (!mxGetAdminPref('radminkoseyazilari')) {
    mxErrorScreen("Access Denied");
    die();
}

Son olarak phpmyadminden aşağıdaki kodu girin. (prefix yazan bölümü kendi kullandığınız prefixle değiştirin. Muhtemelen mx**** şeklindedir.)

ALTER TABLE `prefix_authors` ADD `radminkoseyazilari` TINYINT( 2 ) NOT NULL DEFAULT '0' AFTER `radmincalendar` ;

Not: Yukarıdaki yaptığım işlemi tam anlamıyla test etmedim. Muhtemelen hata oluşmadan çalışacaktır. Oluşabilecek hatalarda sorumluluk size aittir.

pragmaMx Türkiye

MR009

Merhaba,

navruz detayli yönlendirmen icin tesekkürler.A' dan Z' ye yazdiklarini uyguladim.Köse_Yazarlari Modülüne tikladigimda sayfa bem beyaz
kaliyor.Hic bir hata mesaji belirmiyor, Modüle baglanti kuramiyor.Iki konuyu anliyamadim,

>Örnek olarak aşağıda anlatıyorum. Fakat modülünüzün admin dosyası farklılık gösterebilir.< Bunu anlayamadim?

ve  >Son olarak phpmyadminden aşağıdaki kodu girin. (prefix yazan bölümü kendi kullandığınız prefixle değiştirin. Muhtemelen mx**** şeklindedir.<

Verdigin db komutunu mx30d56d_authors Tabelle'ye ekledim.Yani manuel degistirmem gerekmedi prefix'i, mx30d56d_authors Tabelle'nin icinde.
Phpmyadmindeki  mx30d56d_authors Tabelle'den Örnek:
radmingroups     tinyint(1)     
radmincalendar  tinyint(1)              
koseyazilari    tinyint(2)              
admlanguage
Böylemi olmasi gerekiyordu bunu anlayamadim?

admin/modules/Köse_Yazilari.php'de ilk üstte basliyan bu bölümü silip senin verdigin komutu yapistirdim

Silinen bölüm:

if (!eregi("admin.php", $_SERVER['SCRIPT_NAME'])) { die ("Access Denied"); }
global $prefix, $db;

authors.php de yazdiklarinin hepsini ekledim.

munzurlu senin dedigin sekilde denedim sonuc degismedi.

Yardimlariniz icin cok tesekkürler.

Saygilar

Albert Einstein

navruz

Zitat von: MR009 am 28 Januar 2009, 19:50:25
Köse_Yazarlari Modülüne tikladigimda sayfa bem beyaz
kaliyor.Hic bir hata mesaji belirmiyor, Modüle baglanti kuramiyor.
Açılmayan modül mü, yoksa modülün admin dosyasımı ? Tam anlayamadım.

Iki konuyu anliyamadim,

>Örnek olarak aşağıda anlatıyorum. Fakat modülünüzün admin dosyası farklılık gösterebilir.< Bunu anlayamadim?
Admin dosyasının başında bulunan ve yöneticilik durumunu tesbit eden kodlar farklılık gösterebilir.

ve  >Son olarak phpmyadminden aşağıdaki kodu girin. (prefix yazan bölümü kendi kullandığınız prefixle değiştirin. Muhtemelen mx**** şeklindedir.<

Verdigin db komutunu mx30d56d_authors Tabelle'ye ekledim.Yani manuel degistirmem gerekmedi prefix'i, mx30d56d_authors Tabelle'nin icinde.
Phpmyadmindeki  mx30d56d_authors Tabelle'den Örnek:
radmingroups       tinyint(1)         
radmincalendar  tinyint(1)             
koseyazilari    tinyint(2)                             
admlanguage
Böylemi olmasi gerekiyordu bunu anlayamadim?

Eğer authors.php dosyasında benim verdiğim kodları kullandıysan ve tablon yukarıdaki gibi ise hata alırsın. koseyazilari    tinyint(2) değil radminkoseyazilari    tinyint(2) şeklinde olmalı. Yani verdiğin isim aynı olmak zorunda.

admin/modules/Köse_Yazilari.php'de ilk üstte basliyan bu bölümü silip senin verdigin komutu yapistirdim
Silinen bölüm:
if (!eregi("admin.php", $_SERVER['SCRIPT_NAME'])) { die ("Access Denied"); }
global $prefix, $db;
Bu şekilde yaptıysan hata alman normal. global $prefix, $db; kodunun  kesinlikle silinmemesi gerekiyor.
İstersen dosyayı gönder, bir göz atayım.

pragmaMx Türkiye

munzurlu

ewet  nevruz  arkdasin anlatimi daha  dogru dur  .denemek lazim .

keko62

;) selam  bra köse yazarları modülünü  admin panelinde gözükmüyor modülerde aktif  olmasına ramen deilmi  sanırım anlatmak istediyin buydu eyer dogru anladıysam  ftp-mudüller bölümüne gir  sil köse yazarları modülünü yeniden yükle düzelir imeges kılasöründe köse yazarları.gif konturol et eyer bu deisede biraz daha geniş anlat bra  :smile:

MR009

Merhaba,

keko62 "Yeni Editör Ekle" bölümde "Köse_Yazilari" var yani secmek mümkün.Fakat Site Admin Panelin'de "Köse_Yazilari" Modülüne tikladigimda hic bir islem yapamiyorum sayfa bos beyaz.Herhangi bir hata mesaji vermiyor."Köse_Yazilari" Mödülü'ne yetki verdigim Test User olarak kayitlandigimda Test User Admin bölümde "Köse_Yazilari" modülü yok.

Sagilar

Albert Einstein

MR009

Merhaba,

navruz db hatasini yazdigin sekilde uyguladim >Eğer authors.php dosyasında benim verdiğim kodları kullandıysan ve tablon yukarıdaki gibi ise hata alırsın. koseyazilari    tinyint(2) değil radminkoseyazilari    tinyint(2) şeklinde olmalı. Yani verdiğin isim aynı olmak zorunda.< bu tamam.

radmingroups     tinyint(1)   
radmincalendar    tinyint(1)
radminkoseyazilari tinyint(2)
admlanguage

>...global $prefix, $db; kodunun  kesinlikle silinmemesi gerekiyor.< Bunuda düzeltim.

defined('mxMainFileLoaded') or die('access denied');

if (!mxGetAdminPref('radminkoseyazilari')) {
    mxErrorScreen("Access Denied");
    die();
}

global $prefix, $db;

>Açılmayan modül mü, yoksa modülün admin dosyasımı ? Tam anlayamadım.<  Admin Panelde "Köse_Yazarlari" tikladigimda islem yapamiyordum beyaz sayfa olusuyordu.Dedigin gibi sorun global $prefix, $db;'i silmis olmamdi.

Suan su sekilde "Köse_Yazarlari" Modulün'e tikladigimda beyaz sayfa olusmuyor, islem yapabiliyorum (Site Admin)

Tek sorun "Köse_Yazilari" Modulüne yetki vedigim Admin bölümde Modül yok, görünmüyor.Yani "Köse_Yazilari" Modul yetkisi islemiyor.

navroz hangi dosyayi yoluyayim "kose_yazilari.php" ?

Tesekkürler

Saygilar

Albert Einstein

navruz

Modülün admin dosyasını, yani yukarıda verdiğin kodların bulunduğu dosyayı.

pragmaMx Türkiye

keko62

;) Merhaba msn  yoladım ekle kurayım sana  bra  orasma  yoksa böyle kuramasın   özelden pm atacam  :smile:

MR009

Zitat von: keko62 am 29 Januar 2009, 16:11:36
;) Merhaba msn  yoladım ekle kurayım sana  bra  orasma  yoksa böyle kuramasın   özelden pm atacam  :smile:

keko62 ekledim.

navruz, dosyayi PM olarak yolladim. (müsadeni almadan PM olarak yolladigim icin özür dilerim)

Saygilar.

Albert Einstein

navruz

Ekteki haliyle denermisin. Örnek olması açısından buraya ekliyorum.

pragmaMx Türkiye