[Çözüldü] News Modulunde ayar

Begonnen von Baran, 31 Dezember 2008, 18:12:32

⏪ vorheriges - nächstes ⏩

Baran

merhaba :)

arkadaşlar ben News modulunu ANA SAYFAYA bagladım.

Burda habaer ana syafada gösterilirken belli bir limit istiyorum.

Yani mesala haber  400 harf'ten oluşuyorsa ben bunu 150'inci harften itibaren kesip ... Devamı şeklinde yapmak istiyorum.

Selamlar Saygılar.

navruz

Merhaba :)
Gerekli php bilgisine sahipseniz temanızın functions.php dosyası üzerinden yapabilirsiniz. Haberleri yazarken bunu göz önünde bulundurarak özet bölümünü kısa tutup bu sorunu halledebilirsiniz sanırım.
Destek için forumu kullanın. Özel mesaj atmayın.

pragmaMx Türkiye

ahura

modules/News/index.php
bul
themeindex($story["aid"], $story["informant"], $story["datetime"], $story["title_formated"], $story["counter"], $story["topic"], $story["hometext"], $story["notes"], $story["morelink"], $story["topicname"], $story["topicimage"], $story["topictext"], $story);
öncesine ekle

$story["hometext"] = substr($story["hometext"],0,400);

400 ü istediğin harf sayısı olarak değiştirebilirsin.

Baran

teşekürler  :thumbup:

ahura bir şey daha soracaktım, ben resimleri sabitlemek istiyorum.

www.site.com/modules.php?name=News mesala burdaki reismleri sabitlemek istiyorum boyutlarını.ve haberı devamına tıkladıgındada aynı şekilde boyutlamak istiyorum.

bunu nasıl yapabilirim.

teşekürler

ahura

aşağıdaki kodlar işine yarayacaktır.
$story["hometext"] = preg_replace("/height/i",'height="90" ', $story["hometext"]);
$story["hometext"] = preg_replace("/width/i",'width="90" ', $story["hometext"]);

height="90" yukseklik ayarını değişebilirsin
width="90" genişlik ayarını değiştirebilirsin

ayrıca haber okuma sayfasında da uygulayabilirsin bunun için de article.php yi düzenlemen gerekiyuor.