Menü yöneticisi

Begonnen von yorum, 20 Oktober 2008, 00:23:10

⏪ vorheriges - nächstes ⏩

yorum

slm, arkadaslar ben sol tarafta yeni bir menü ve konulari hazirliyorum,

modüllerin icine konu`mun sayfasini koydum fakat ayni pencerede tam sayfa olarak cikiyor,  sayfanin  ortasinda  görünmesi icin ne yapmam lazim, insallah sorunumu anlamissinizdir.

yardimlariniz icin tesekürler.

ozeraksu

Merhaba bunun için temel html bilmenizde fayda var.örnegin

<a href="http://www.gencliginturkusu.net" target="_blank">GencliginTurkusu Ana Sayfası</a>

GencliginTurkusu Ana Sayfası

Bu örnekte bir de target değişkeni verilmiştir. Adresi verilen web sayfasının başka bir pencerede açılmasını isterseniz target="_blank" komutunu eklemeniz gerekir. Aynı pencerede açılmasını isterseniz ilgili değişkeni target="_top" şeklinde yazabilirsiniz. Hiç bir şey yazılmazsa da sayfa aynı pencerede açılır.

Selamlar
Destek için forumu kullanın. Özel mesaj atmayın..

yorum

html temel bilgim biraz var, söylediginizide anladim , fakat  ben bu pragmamx sisteminde  sol blockda menü yaptim ve menünün altinda konular yazdim, link verirken nasil verecegim?

mesela sol blockda Atatürk Menüsü var ve konu olarak altta  ATA yaptim ve modul dosyasina ata isimli dosya koydum ve icine html dosyasini index.php olarak koydum ve ATA ya verdigim link ise : /modules.php?name=ata

olarak yaptim fakat ayni pencerede cikiyor.

Sitki

Merhaba :)

şu sekilde deneyebilirsin.

/modules.php?name=ata" target="_blank

Eğer bu linki editlersen, yukarıdaki eklemeyi tekrar yeniden girmen lazım.
viele Grüße

Kein Support über PN, Mail oder Messenger!
Bitte die Fragen im Forum stellen, nur so helfen die Antworten auch den anderen Usern.
Bitte auch die Boardsuche nicht vergessen, oft ist genau dein Problem schon an anderer Stelle gelöst worden!

yorum

sizin verdiginizi yaptim yeni pencerede cikdi, fakat ben Pragmamx de olan konular gibi ortada, yani frame sayfalarda yapilan main gibi ortada olmasini istiyorum, sorunumu anlatamadim galiba.

aynen: anketler, arama , haberler nasil orta sayfada cikiyorsa benim hazirladigim sayfada ayni sekilde ciksin istiyorum,

yardimlariniz icin tesekürler

navruz

Merhaba
Anladığım kadarıyla konunun menü yöneticisi ile ilgisi yok. Sanırım yeni modül oluşturmak istiyorsunuz öyle değil mi?
Destek için forumu kullanın. Özel mesaj atmayın.

pragmaMx Türkiye

yorum

bana yeni bir Menü lazim, onu yapabiliyorum, ve altina konulari lazim onuda yapabiliyorum, sorun bundan sonraki.

mesela:

YENI MENÜ
konu1-        hakkinda sayfa hazirladim ve buna tikladiklarinda hazirladigim sayfayi  ortada görmek,

artik modüllemi olcak menü yöneticisiyle mi orasini tam bilemiyorum.

Sitki

Günaydın :)

Zitathakkinda sayfa hazirladim ve buna tikladiklarinda hazirladigim sayfayi  ortada görmek,

üzgünüm, anlamadım.

Lütfen bize bir örnek verirmisin.
viele Grüße

Kein Support über PN, Mail oder Messenger!
Bitte die Fragen im Forum stellen, nur so helfen die Antworten auch den anderen Usern.
Bitte auch die Boardsuche nicht vergessen, oft ist genau dein Problem schon an anderer Stelle gelöst worden!

yorum

aslinda sorunum basitde ben anlatmasini bilmiyorum galiba,
sol tarafa yeni bir Menü yaptim ve Menünün altina  konulari  hazirladim, ben o konular icin nasil sayfa (dosya)  yapilir ve linklerini nasil verilirim?

insallah anlatabilmisimdir.

yorum

yeni modul yapmak ve index.php yi sisteme entegre etmek, onu beceremiyorum.

navruz

Aşağıdaki taslağı kullanabilirsin.
<?php
/**
 * This file is part of
 * pragmaMx - Web Content Management System.
 * Copyright by pragmaMx Developer Team - http://www.pragmamx.org
 *
 * pragmaMx is free software: you can redistribute it and/or modify
 * it under the terms of the GNU General Public License as published by
 * the Free Software Foundation, either version 3 of the License, or
 * (at your option) any later version.
 *
 */

defined('mxMainFileLoaded') or die('access denied');
$pagetitle "Sayfa Başlığı";
include 
'header.php';
OpenTable();
echo
'Sayfa İçeriği';
CloseTable();
include 
'footer.php';
?>
Destek için forumu kullanın. Özel mesaj atmayın.

pragmaMx Türkiye