Forumus ustunde nasil avatar gosteriliyor ?

Begonnen von pragmamx_master, 18 Juli 2008, 23:33:36

⏪ vorheriges - nächstes ⏩

pragmamx_master

pragmamx.org'da foruma giris yapildiginda ust kisimda kullanici avatari oluyor ve bir iki bilgi yaziyor, suan duyurunun hemen yanindaki alan. kendi kullandigim ..hasan.. themasina nasil oyle ekliyebilirim ?

..hasan.. : http://custom.simplemachines.org/themes/index.php?lemma=732
salut & selam :)

pragmamx_master

pragmamx.org'daki gibi ust uste nasil forum'daki asamalari, ..hasan.. themasina nasil koyabilirim ?

..hasan.. thmasinda oyle :
site ismi -> sitedeki forum ismi - > kategorisi ismi - forum ismi -> konu ismi

ancak pragmamx.org'da ise, ust uste, kat kat sekli :
+  pragmaMx Support Forum
|-+  pragmaMx
| |-+  Language Specific Support
| | |-+  Türkçe (Turkish)
| | | |-+  SMF-pragmaMx Köprüsü

bnun gibi nasil ..hasan.. themasini editliyebilirim ?

..hasan..  : http://custom.simplemachines.org/themes/index.php?lemma=732

Sitki

Merhaba :)

bu pragmaMx smf köprüsü mx-port teması için yapılmıştır. Başka temalar için bireysel düzenlenmesi lazım ki benim buna bakacak hiç zamanım yok, üzgünüm. Ama belki kendin temalar üzerine çalışırsan ayarlayabilirsin veya başka arkadaşın zamanı olur.
viele Grüße

Kein Support über PN, Mail oder Messenger!
Bitte die Fragen im Forum stellen, nur so helfen die Antworten auch den anderen Usern.
Bitte auch die Boardsuche nicht vergessen, oft ist genau dein Problem schon an anderer Stelle gelöst worden!

Sitki

Merhaba :)

forum ayarlarında -> Kullanılan Tema

ZitatSatır içi kısayolları etkinleştir
Bunu etkinleştirmeniz konumunuzun ağaç yerine tek satır halinde çizilmesini sağlar.

Bu ayar pasif olarak deneyebilirisin, eğer test etmemişsen. Fakat sanırım, buda sadece pragmaMx default teması ile çalışıyor. Bu durumda kullandığın temaya uyarlaman lazım.
viele Grüße

Kein Support über PN, Mail oder Messenger!
Bitte die Fragen im Forum stellen, nur so helfen die Antworten auch den anderen Usern.
Bitte auch die Boardsuche nicht vergessen, oft ist genau dein Problem schon an anderer Stelle gelöst worden!

pragmamx_master

usta en iyisi mx-port themasi incelemek ve yapmak gibi gozukuyor  :smile: bir kac degisiklik yapmaya calistim ancak 1 kelime degisse bile site hata veriyor  :puzzled: bu kadar bozulmaya aliskin bir sistemi gormek zor gibi  :gruebel:

pragmamx_master

usta denemistim ancak sonuç olumsuzdu. dediginiz gibi mx-port themasini incelemek ve yapmak  :smile:

pragmamx_master

tekrar merhaba, thema ayarlari hakkindaki iki konuyu birlestirebilirmisiniz ? ikisinide cozumunu buldum ve yaptim   :JC_highfive:
sadece bir hata kaldi onuda cozup sizler ile paylasacagim  :bye:

pragmamx_master

Merhaba,

SMF Themamizi PragmaMx'a tam uyumlu bir hale getirmek; Forum ana sayfasinda Avatar + Duyuruyu yanyana koymak ve Forum dizilisini ust usta (asagidaki resme bakin) koymak istiyorsaniz:

Ilk once WinMerge 'i indiriyoruz: http://heanet.dl.sourceforge.net/sourceforge/winmerge/WinMerge-2.8.4-Setup.exe ve kuruyoruz.

PragmaMx'in olusturdugu mx-port themasina gidiyoruz (serveryolu/html/modules/Forum/smf/Themes/mx-port) burada index.template.php 'yi bilgisayarimiza indiriyoruz ve ismini 2index.template.php olarak degistiriyoruz.

Daha sonra PragmaMx'a taml uyumlu ve ana sayfaya avatar ve duyuru alani koymak istedigimiz themaya gidiyoruz (serveryolu/html/modules/Forum/smf/Themes/themaniz) burada index.template.php 'yi kendi pc'mize indiyoruz.

WinMerge ile iki PHP dosyasini açiyoruz;  2index.template.php ile index.template.php dosyalari karlastiriyoruz.

2index.template.php'de olup index.template.php olmayan kodlar var ise 2index.template.php'den kopyalayip   index.template.php 'ye yerlestiriyoruz.

ve islem bittikten sonra index.template.php dosyasini CTRL+S ile kaydediyoruz. ve daha sonra SMF themamiza gidiyoruz (serveryolu/html/modules/Forum/smf/Themes/themaniz) editledigimiz  index.template.php dosyasini kullandigimiz SMF themizin klasorune atiyoruz; orada soracaktir boyle bir dosya var zaten degistirmek istiyormusunuz ? evet diyin.
Browser'iza gidin, tum cookie'leri silip ve sitenize girin; yeni SMF themaniz hayirli olsun  :JC_highfive:

Takildiginiz ve sormak istedigini yerleri sorabilirsiniz.  :cul:

Selamlar.

Not: bu islemi yapmadan once iki themanizinda yedegini alin.

ozeraksu

Güzel anlatım teşekkürler.

Destek için forumu kullanın. Özel mesaj atmayın..