Adminde Ayarlar Bölümü acilmiyor..

Begonnen von Mustermann, 14 Juli 2008, 10:02:46

⏪ vorheriges - nächstes ⏩

Mustermann

Arkadaslar yine bir enterasan sorunla karsi karsiyayim,kurdugum Pragma sitelerinden birini 0.1.9 dan 0.1.10 a güncelledim
ama bunu yaparken Php sürümüm hic aklima gelmemisti,cünki Pragma 0.1.10 sadece 5.0 ve üzeri calisiyor o güncellemis oldugum sitedeki sürüm Php 4.4.4
simdi sitede normalinde bircok yerde hata vermesi gerekirken Mini mesajlar bölümü calismakta uygun oldugu halde (ayni shotbox modulunu eski Php sürüm serverinizde pragma 0.1.10 ile kurdugunuz zaman sql hatasi vermekte,sadece merak ettigim icin ve bazi arkadaslarada yardimci olmak maksatiyla karsilastigim sorunu biraz yazmak istedim ayni bu sorunla karsilacak olanlara..

gelelim bu güncelllemeden dogan tek sorunuma;

Admin Sayfamdan Ayarla bölümüne gidebiliyorum ancak ondan sonra Ayar yapmak icin acilir kapanir Menüler calismiyor,suan kapali durumda hic bir sekilde yeni ayar yapamiyorum,bunu nasil geri alabilir veya hatayi nasil ortadan kaldirabilirim

Themadan kaynaklandigini sandim ama diger Themalarida denedim ayni sekilde hata verdiginden burda Sizinle paylasmak istedim

Tesekkürler

navruz

Merhaba :)
Yanlış bilgilendirme olmasın. Pragmamx 0.1.10 için sistem gereksinimleri PHP 4.1.0 sürümden itibaren ve MySql 3.23.xx sürümden itibaren başlar. Yani Php versiyonunun 5 ve üzeri olması gerekmiyor. Sadece shoutbox modülünün son sürümü php 5 gereksinim duyuyor.

Gelelim sorunuza, farklı bir tarayıcı programla denediniz mi ? Örneğin Firefox Opera gibi.
Destek için forumu kullanın. Özel mesaj atmayın.

pragmaMx Türkiye

Mustermann

hmm evet yanlis anlamisim demek,pardon ama böyle bir konu vardi galiba son gelismeleri takip edemedim,Powernukeye yönelmistim,daha dogrusu Pasif kaldim bu konularada,uzun zamandir siteye girmiyordum

ben Pragmayi ilk kullananlardanim sanirsam,Sitki abinin sitesinde farkedince Dil Dosyalarini Sitki abiden yaklasik iki sene önce aldiktan 5-6 ay sonra piyasayada Türkce dil sunulmaya baslandi, arastitrmama ragmen baska Kurulu türk sitesi bulamamistim yardim icin ve gecen seneden itibaren Allaha sükür kuruluma Türkcede dahil edildi,tebrik ederim Hemserim siz kendinizi baya gelistirmissiniz ben hala basladigim yerde sayilirim,insallah birgün hemserimin sitesi gibi bir site yapmak nasip olur tabi sizin yardiminizla ;)
ben o zamanlardan edindigim bilgilere dayanarak konusmustum,0.1.9 sürümünden sonra sadece Php 5 ve üzeri sürümler icin uygun olacak sekilde sunulacagi bildirilmisti,o yoldan cikarak görüs bildirdim,cünki bende sadece shotboxda sürüm hatasi verdi bende bunun sürümün tümüyle alakali sandim,ayriyeten Video modulude 5 sürümü üzerinde calismakta oldugundan eski sürümlerde kullanamiyoruz,sanirsam Pragma tarafindan sunulan son moduller sadece 5 ve üzerini destekliyor,eski sürüm serverlerimizle bir is yapamayacaz gibime geliyor,pragmayi uptade edebiliriz ancak moduller PHP sürümüne uygun olmadigi sürece ise yaramiyor,tek care eski serverden yeni sürüm PHP ye gecmek,bu seferde eskiden kullanabildigimiz yararli modulleri bulmakta zorlananacagiz gibi,veya eski siteni yeni servere tasimak baya sorun yapar siz ne dersiniz?

ilk konumuza gelecek olursak firefoxdada denedim ama IE de daha az hata aliyorum,bu acilmama sorunu haric cok güzel calisiyor,hayirlisi son care olarak siteyi komple silmek ve 0.1.10 sürüünü direk kurmak,bakalim belki baska önerileriniz vardir ,
Tesekkürler

Mustermann

ZitatAn dieser Stelle möchten wir Sie nochmals darauf hinweisen, dass diese Version die Letzte ist, die PHP <5.2 unterstützt.

tekrardan yanildigimi belirtmek icin okudum, Özürdilerim Güncel olan versiyon php 5.2 den kücük olan sürümlere uygun son Pragma sürümüymüs ( 0.1.10) ben bunu 0.1.10 dan gecerli olacagini sanmistim,bu nedenle son sürümü sadece 5 üzerine kurmustum
Tesekkürler

navruz

Zitat von: Mustermann am 14 Juli 2008, 21:49:53ayriyeten Video modulude 5 sürümü üzerinde calismakta oldugundan eski sürümlerde kullanamiyoruz,sanirsam Pragma tarafindan sunulan son moduller sadece 5 ve üzerini destekliyor,eski sürüm serverlerimizle bir is yapamayacaz gibime geliyor
mx-shoutbox haricindeki bütün modüllerde php versiyonunun 5 ve üzeri olması gerekmiyor, yani sadece mx-shoutbox 5 ve üzeri sürümlerde çalışıyor.

Ayarlar bölümünde aldığın hata kullandığın tarayıcıda Java Script fonksiyonlarının kapalı olmasından dolayı olabilir. Java scrptin açık olduğundan emin ol.

pragmaMx Türkiye

Mustermann

tarayicimda sorun yok diger kurmus oldugum sitede hersey normal aciliyor ayni tarayicidan

navruz

Giriş bilgilerini gönder bir göz atayım.

pragmaMx Türkiye

Sitki

Merhaba :)

açılır/kapanır fonksiyonu JavaScript, tanınmış ve binlerce test edilmiş JQuery kütüphanesi ile çalışmaktadır. Burada bir sorun ortaya çıkıyorsa, muhtemelen sitede başka JavaScript (örneğin shoutbox, counter vs.) ile uyuşmazlıktandır.

JavaScript ile çelişen modül veya blok bu durumda kapatılması lazım.

Ama bu konuda size önerim şudur. Önümüzdeki haftalarda pragmaMx 0.1.11 sürümünü çıkaracağız.

Bunda bu fonksiyonu tersledik ki kategoriler standart olarak açık kalacaktır. Eğer herhangi bir sebeple JavaScript ile problem olursa, bu şekilde yinede burası işler halinde kalacaktır.
viele Grüße

Kein Support über PN, Mail oder Messenger!
Bitte die Fragen im Forum stellen, nur so helfen die Antworten auch den anderen Usern.
Bitte auch die Boardsuche nicht vergessen, oft ist genau dein Problem schon an anderer Stelle gelöst worden!

Mustermann

Tesekkür ederim Arkadaslar,bekleyelim bakalim.