PragmaMx-Coppermine Kurulumda Chmod Hatasi

Begonnen von pragmamx_master, 25 April 2008, 02:34:53

⏪ vorheriges - nächstes ⏩

pragmamx_master

merhaba

pragmaMx-Coppermine kurmaya calisiyorum ancak olmuyor :( chmod'lari 777 yap diyor, butun Gallery modulendeki herseyi 777 chmod yaptim ancak gene uyari veriyor.

=============

Welcome to Coppermine installation
• • • ERROR • • •
Before you continue with Coppermine installation, there are some problems that need to be fixed.

The 'albums' directory (located in the directory where you uploaded Coppermine) should be writable in order to allow pictures upload. Use your FTP program to change its mode to 777.

The 'userpics' directory (located in the 'albums' directory on your server) should be writable in order to allow pictures upload. Use your FTP program to change its mode to 777.

The 'edit' directory (located in the 'albums' directory on your server) should be writable in order to allow pictures upload. Use your FTP program to change its mode to 777.

Once you are done, hit the "Try again" button.

userpics - edit - abdums klasorlerine 10 defa vaktim chmod 777, peki neden kurulmuyor :(
salut & selam :)

ozeraksu

ftp/anadizine  de bulunan albums,userpics,edit' dosyalarına bu izni vereceksin.
ftp/modules/coppermine/ dizinindeki albums,userpics,edit' dosylarına vermiş olabilirsin izinleri buraya degil anadizindeki albums,userpics,edit' dosyalarina vereceksin kontrol etmeni öneririm.

Selamar
Destek için forumu kullanın. Özel mesaj atmayın..

pragmamx_master

tesekkur ederim, oldu ancak aklima bir sey taildi.

ImageMagick path diye alan veriyor, onu nasil yapacam ?

ozeraksu

Eğer İmageMagick kullanmak istiyorsan o alana İmageMagick'in path'ini yazman gerekiyor. GD1 veya GD2 kullanmak istiyorsan orayı boş brakabilisin.

pragmamx_master

tesekkurler..

İmageMagick nedir ? GD1 veya GD2 ile arasindaki fark nedir ?

ozeraksu

ZitatİmageMagick nedir ? GD1 veya GD2 ile arasindaki fark nedir ?
Bu sistem hostinginizdeki resim görüntüleme sistemi gibi düşünebilirsiniz. Biraz farklı ama bu olay şöyle ki standart resimlerinizi göstermek için buna ihtiyacınız yok ama adı üzerinde image magic yani resim-sihir. resimler üzerinde farklı efektler uygulamanızı sağlar. Sunucunuzda yoksa ilave bir masrafla yükletmezsiniz. Sunucu geneline kurulur ve herkes kullanır.

pragmamx_master

pragmamx_master

5 tane kategi lusturdum ancak resimler upload edemiyorum.
Hata olarak sunu yaziyor :

Hata
Son olarak bu fonksiyonu kullanabilmek için bir albüme ihtiyacınız var.

Ancak 5 tane album olusturmusum, neden kaynaklaniyor acaba ?