harflerde hata

Begonnen von CanKan, 21 April 2008, 14:08:55

⏪ vorheriges - nächstes ⏩

CanKan

Merhaba,

bi sekilde yeni install ederek pragmamx i tekrardan kurdum eski veritabani yükledim.. türkce karakterlerde bi sorun yok ama üöä harfleri yerine tuhaf bir baklava dilimi seklinde isaret cikiyor...  bunu nasi düzeltebilirim

CanKan
Der Hund bellt, die Karawane zieht weiter.

ozeraksu

Merhaba

http://www.pragmamx.org/Forum-topic-25037.html Türkçe Karakter Hataları ve Çözümü Bu konu daha önce görüşüldü zaten.

http://www.pragmamx.org/Forum-topic-23460.html

Selam
Destek için forumu kullanın. Özel mesaj atmayın..

CanKan

türkce karakterler düzgün cikiyor da sadece üöä harflerinde sorun var.. ordaki yöntimi yaparsam düzelirmi ?

ozeraksu

üö gibi harfler zaten türkçe karakterlerdir.Gerekli açıklamalar zaten tartışılmıştı verdigim linklerdeki anlatılanları uygularsan sorun kalmayacaktır ayrıca sorularınızda sorun yaşadıgınız site adresinide verirseniz görüp cevap vermek daha hızlı olacaktır.

Selamlar

CanKan

hmmm yumusak g, sh gibi harfler düzgün ciktigi icin belki sorun baskadir diye düsündüm.. 

oradaki uygulamayi yapacagim bakalim durum ne olacak. tskler..

sayfanin linklerini istemeden bazi kisisel sebeplerden dolayi özelden vermeyi tercih ediyorum.. 3 senedir öyle :)
umarim anlayisla karsilarsin 

ozeraksu

Zitathmmm yumusak g, sh gibi harfler düzgün ciktigi icin belki sorun baskadir diye düsündüm..
g, sh türkçe karakterli harfler degildir ı,ö,ç,ş,ğ,ü gibi kelimeler türkçe karakterlidir.
Zitatsayfanin linklerini istemeden bazi kisisel sebeplerden dolayi özelden vermeyi tercih ediyorum.. 3 senedir öyle
umarim anlayisla karsilarsin
Bu sorunun gözlemlenmesi açısından istedim kendi tercihindir.

Selamlar

CanKan

Zitat von: kalan am 21 April 2008, 15:19:31
Zitathmmm yumusak g, sh gibi harfler düzgün ciktigi icin belki sorun baskadir diye düsündüm..
g, sh türkçe karakterli harfler degildir ı,ö,ç,ş,ğ,ü gibi kelimeler türkçe karakterlidir.

klavyemde o harfler bulunmadigi icin tarif ederek yazdim.. Yumusak g yazinca anlasilacagini tahmin ettim.. yoksa hangilerinin türkce karakter oldugunun bilincideyim..

tskler

CanKan

merhaba,

bu sorunu henüz cözebilmis degilim. Türkce karakterler düzgün cikiyor. Sadece ÖÜÄ harflerinde sorunum var.

örn Dünya... bunu nasil düzeltebilirim?

tskler

CanKan

ozeraksu

Merhaba

.htaccess dosyası aç En üste Aşagıdaki kodu ekle;

AddDefaultCharset ISO-8859-9

Sonrada tekrar sitene gönder dosyayı bakalım sorun dülzecek mi ?

Selamlar

Baran

merhaba kalan bra senın dedigin yöntemlede oluyor .

Başka bir yönteminde config.php de  aynı böyle bir şey var ordaki kodu bu senın verdiginle degişiyorsun sanırım düzeliyor bir arkadaş öyle yapmıştı ama tam emın degilim bu kodun oldugundan :)

pragmamx_master

konuyla pek alakalida olmazsa pragmamx.org'dada kaekter sorunlari var.

$ - yumusak g gibi kalimleri okumiyorum :)
salut & selam :)