pragmamx tasima

Begonnen von CanKan, 17 April 2008, 00:19:04

⏪ vorheriges - nächstes ⏩

CanKan

Merhaba,

hosting den baska bir sirkette bir servere gecis yapacagim. Root server kurulumunu gerceklestirdim. pragmaMx dosyalarini yeni sevrere gecirdim. Veritaban olusturdum config.php ye yeni bilgileri girdim.. domaini henüz yönlendirmedim yönlendirmeden nasil bakilir bilmiyorum sayfaya calisiyormu diye..
dikkat etmem gereken baska birsey varmi? Bi sorunla karsilasabilirmiyim? Domain NS sini degistirirsem sorunsuz calisirmi site?

saygilar

CaanKan
Der Hund bellt, die Karawane zieht weiter.

navruz

Merhaba
Bu başlığı bir incele http://www.pragmamx.org/Forum-topic-23469.html

Sitene serverin ip'si üzerinden erişebilirsin. Muhtemelen http://ipadresi/~kullanıcıadı şeklindedir adres.

Burada veritabanını aktarırken karakter setine dikkat etmelisin. Eski serverinde hangi karakter setini kullanıyorsan yeni serverin veritabanında da aynı karakter setini kullanmalısın. Aksi takdirde Türkçe karakterlerde bozulma olabilir.

NS adreslerini değiştiriken dikkat etmen gereken bir kaç husus var. Değişikliği yaptığında her yerde aynı anda değişiklik olmaz. Bu sebeple bazı kullanıcılar eski bazı kullanıcılar yeni serverine yönlenecektir. Adres değişikliği yaptığın zaman eski serverine bir index dosyası oluşturup kullanıcıları sitenin yeni bir servera taşındığı konusunda bilgilendirmeni ve index dosyasını oluşturduktan sonra yedeğini alarak pragmamx dosyalarını silmeni öneririm. Böylece arama motorları veya başka kaynaklardan gelen kullanıcılar pragmamx sistemine giriş yapamaz ve herhangi bir bilgi kaybı olmaz. Dns güncellemeleri bazı bölgeler için günlerce sürebilir.
Destek için forumu kullanın. Özel mesaj atmayın.

pragmaMx Türkiye

CanKan

Zitat von: navruz am 17 April 2008, 01:00:39
Merhaba
Bu başlığı bir incele http://www.pragmamx.org/Forum-topic-23469.html

Sitene serverin ip'si üzerinden erişebilirsin. Muhtemelen http://ipadresi/~kullanıcıadı şeklindedir adres.

Malesef böyle bi sayfa bulamadim. Bi türlü bakamiyorum sayfa calisiyormu diye.

ZitatBurada veritabanını aktarırken karakter setine dikkat etmelisin. Eski serverinde hangi karakter setini kullanıyorsan yeni serverin veritabanında da aynı karakter setini kullanmalısın. Aksi takdirde Türkçe karakterlerde bozulma olabilir.

Bunlar ayni sanirim.. degilse insallah sonradan degisir :)

ZitatNS adreslerini değiştiriken dikkat etmen gereken bir kaç husus var. Değişikliği yaptığında her yerde aynı anda değişiklik olmaz. Bu sebeple bazı kullanıcılar eski bazı kullanıcılar yeni serverine yönlenecektir. Adres değişikliği yaptığın zaman eski serverine bir index dosyası oluşturup kullanıcıları sitenin yeni bir servera taşındığı konusunda bilgilendirmeni ve index dosyasını oluşturduktan sonra yedeğini alarak pragmamx dosyalarını silmeni öneririm. Böylece arama motorları veya başka kaynaklardan gelen kullanıcılar pragmamx sistemine giriş yapamaz ve herhangi bir bilgi kaybı olmaz. Dns güncellemeleri bazı bölgeler için günlerce sürebilir.

Bunu bildigimde iyi oldu ..

tesekkürler

navruz

Zitat von: CanKan am 17 April 2008, 08:26:49

ZitatBurada veritabanını aktarırken karakter setine dikkat etmelisin. Eski serverinde hangi karakter setini kullanıyorsan yeni serverin veritabanında da aynı karakter setini kullanmalısın. Aksi takdirde Türkçe karakterlerde bozulma olabilir.

Bunlar ayni sanirim.. degilse insallah sonradan degisir :)

Sonradan değişiyor ama baştan değiştirmediğin müddetçe sorun yaşarsın. Veritabanını aktarmadan önce değiştirmelisin.

pragmaMx Türkiye

CanKan

peki türkce dilinde sorun yasamam icin hangi secenegi secmeliyim ?

navruz

Hangi seçeneği seçeceğin eski veritabanının karşılaştırma değerine bağlıdır. Mesela eski veritabanında latin1_swedish_ci seçilmişse karşılaştırma, yeni oluşturduğun veritabanında da onu seçmelisin.
Örneğin benim eski serverimde karşılaştırma latin1_swedish_ci seçili idi. Yeni serverde ise varsayılan olarak latin5_turkish_ci olarak oluşuyordu. Ben aşağıdaki gibi latin1_swedish_ci olarak değiştirdim ve yedeği veritabanına yükledim.

Karşılaştırma setini değiştirmek için değiştireceğin veritabanına girdikten sonra İşlemler sekmesine girmeli ve değiştirmelisin.

pragmaMx Türkiye

CanKan

peki bir sorun daha var..

basta anlattigim gibi ben dosyalari yeni servere gecirdim mysql olusturdum anlattigin secenegi sectim dil icin.. ve son olarak NameServ olusturmak zorundayim.
1&1 da bulunan hosting paketindeki Domain DNS ayarlarina girdim orada iki secenek var: Birisi 1&1 Server digeri Kendi NameServer.. Kendi NameServer i tikladim altta kutular acildi oraya gol373.server4you.de diye yazdim. Ama bana onun yanlis olabilecegini oraya IP adresi girmem gerektigini NameServer olusturmam gerektigini söylüyorlar.. Ama IP adres girdigim zaman gecerli adres degil diye kabul edilmiyor. gol373.server4you.de diye girdim adresi.. önce update yapti sonra uptade tamamlandi simdi bekliyorum...
Acaba burda yanlisim var mi?

navruz

Açıkçası 1&1 kullanmadım hiç ve nasıl bir paneli olduğuna dair hiçbir fikrim yok. Directadmin, cpanel gibi bir panel olsa tarif edebilirdim. Başka sitelerde bir arama yap bence.

pragmaMx Türkiye

CanKan

korktugum basima geldi sayfa acilmiyor yok...  :gruebel: :red:

internet explorer download penceresi gibi bir pencere aciliyor.. mozilla da bu cikiyor

. _HOMEPROBLEM . '

[ ' . _ADDAHOME . ' ]'); } else { mxErrorScreen(_HOMEPROBLEMUSER); } die(); } /** * Moduldatei includen */ include_once($modfile); ?>

navruz

Dosyaları tamm olarak attın mı. Bağlantı verebilecekmisin bakabilmemiz için.

pragmaMx Türkiye

CanKan

özelden attim sana adresi   :smile:

navruz

Kullandığın serverin php desteği yok veya aktifleştirilmemiş.

pragmaMx Türkiye

CanKan

:gruebel: php server  .. nerelerine bakmam gerekiyor yardimci olursan sevinirim

navruz

Aldığın şirketle irtibata geç bence. Yapabileceğin bişey yok.

pragmaMx Türkiye

CanKan

sabh ararim bakalim... server yeni kuruldu.. nameserver'i dogru yaptimmi acaba :gruebel:

navruz

Zitat von: CanKan am 18 April 2008, 00:45:35
sabh ararim bakalim... server yeni kuruldu.. nameserver'i dogru yaptimmi acaba :gruebel:
Siten açıldığına göre doğru yapmışsın.

pragmaMx Türkiye

CanKan

aradim supportu hata görünmüyor dedi hersey ok dedi.. portlar acik dedi sasirdi adam neden kaynaklandigini göremediler..
bi fikri olan yokmu ? yardimci olursaniz sevinirim site kapali kaldi  :red:

Baran

evet dosyalarını tam atmışsan, serverin php yi desteklemıyor demektir.

Eger onlar desteklıyor demekte ısrar ediyorsa, dosyalarını pc ne atıp bi virüs taraması yap belki  dosyalar bozulmuştur.

Virüs taraması yaptıktan sonra server yukle aynı sorun çıkacak mı bakalım

navruz

Merhaba
Aşağıdaki kodları kopyalayarak deneme.php diye bir dosya oluştur , servera at ve tarayıcı ile çalıştır.  Kodun aynen çıktısını veriyorsa hostingi aldığın yere biraz ısrar et ve baksınlar.  Bana biraz başlarından atmışlar gibi geldi. Açıkça görünüyor php desteğinin olmadığı.
<?
echo 'Deneme';
?>

pragmaMx Türkiye

CanKan

yükledim beyaz bir sayfa hicbirsey görünmüyor  :gruebel: