Blocklar arasi mesafe

Begonnen von Baran, 04 April 2008, 19:19:23

⏪ vorheriges - nächstes ⏩

Baran

mrh arkadaslar sitedeki blocklar arasi mesafeyi nasil ayarliyabilirim. çok buyuk mesafe var onu nasıl küçültebilirim.

selamlar :)

navruz

Merhaba :)
Temaya göre değişkenlik gösterebilir. Kullandığın temanın theme.html dosyasını aç. Sağda ve solda {BLOCK_CONTENT} içeriğinin alt kısmında <br/> etiketi varsa kaldır. Fakat bu durumda da bloklar birbirine çok yaklaşabilir.
İkinci bir yöntem daha. Temanın style.css dosyasında sağ ve sol bloklarla ilgili class'lardaki padding değerini ayarlayarak istediğin boyuta getirebilirsin.

Yukarıda da söylediğim gibi temaya göre farklılık gösterdiğinden tam olarak şurayı değiştir diyemiyorum.
Destek için forumu kullanın. Özel mesaj atmayın.

pragmaMx Türkiye

Baran

merhaba ilginiz için teşekür ederim kulandıgım temada theme.html  dosyası yok.

ikinci yo ldediginiz  style.css biraz detaylı anlatırmısınız tam olarak nerde dediginiz class pading ayarları ?

navruz

theme.html dosyasının olmaması imkansız. Yoksa site açılmaz. themes/Kullandığın tema klasörünün içinde
Örnek vererek açıklayayım. Benim kullandığım temadaki sol blokların kodu böyle
            <!-- START blocks_left_loop -->
            <!-- START block_left -->
            <table width="170" style="padding-top:2px"  border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
              <tr>
                <td class="blocktitle">{BLOCK_TITLE}</td>
              </tr>
              <tr>
                <td valign="top" class="boxcontent">{BLOCK_CONTENT}</td>
              </tr>

</table>
            <!-- END block_left -->
            <!-- END blocks_left_loop -->

Burada class kullanılmamış biçimlendirilirken. Ama style etiketi ile (style="padding-top:2px") biçimlendirilmiş ve üstten 2 piksel boşluk olacak şekilde ayarlanmış. Eğer sende bu ayarlamalar class etiketi ile yapılmışsa etiketin değerini stil dosyasında bulup değişiklikleri yapmalısın. Örnek olarak class="boxcontent" etiketini ele alırsak stil dosyasında boxcontent class'ını bulmalısın. Bende böyle mesela
.boxcontent {
        font-size: 12px;
        border: 1px solid #bdc1a3;
        padding: 2px;
}

Bu verdiğim sadece örnek olması açısından. Sende farklı olabilir stil class'ları.

pragmaMx Türkiye

Baran

merhaba :)

wala navruz arkadaş bende theme.html dosyası yok yanı kulandıgım tema nn içinde yok. style.css var  ama verdiginiz şeyleri ararttım bir sonuç çıkmadı

sanırm her temanınkı farklı yerde bu blok ayarları :)

tekrara teşekür ilginden dolayı

navruz

Verdiğim örneklere bağlı kalmamanı söylemiştim zaten. Temaya göre değişebiliyor. Hangi temayı kullandığını yazabilirmisin.

pragmaMx Türkiye

Baran

Zitat von: navruz am 04 April 2008, 20:53:09
Verdiğim örneklere bağlı kalmamanı söylemiştim zaten. Temaya göre değişebiliyor. Hangi temayı kullandığını yazabilirmisin.

wala pek anlamıyorum sanırım phpnuke temasıdır  (noteBored)  ?

navruz

Nuke temalarında theme.php dosyasındadır. Ama tema klasörünün içinde html uzantıll dosyalarda varsa muhtemelen aradığın o dosyalardadır. (block.html gibi)

pragmaMx Türkiye

Baran

theme.php de bi arartım bulamassam wazcayacam :)