TR Karakter sorunu?

Begonnen von Shady, 31 Oktober 2007, 11:43:44

⏪ vorheriges - nächstes ⏩

Shady

Merhaba,pragmamx CMS sistemini daha öncedende bir kaç defa kullanmıştım,şimdi tekrar urduğumda title'de karakter sorunları oluşuyor,bu sorunu bir an önce kaldırmam lazım,bu sorunu ortadan nasıl kaldırabilirim?

Son olarak bir sorum daha olacak,pragmamx kullanmaya karar verdim ama yarın öbür gün,hosting şirketim benden şikayetçi olursa ne yapacağım? Yani pragmamx sanki kasıyor biraz,optimizasyon olarak bana bir sorun çıkarmaz değilmi?

Sitki

Merhaba :),

lütfen problemi daha net bir şekilde tanımlarmısın veya bakabileceğim bir link verirmisin. Bunun birçok nedeni olabilir, bu yüzden değerlendirebilmek için detaylı bilgiler gerekiyor.
viele Grüße

Kein Support über PN, Mail oder Messenger!
Bitte die Fragen im Forum stellen, nur so helfen die Antworten auch den anderen Usern.
Bitte auch die Boardsuche nicht vergessen, oft ist genau dein Problem schon an anderer Stelle gelöst worden!

Shady

Atahan,merhaba.

Sorunu şimdilik hallettim,dosyalar bölümünden yamaları ekleyince düzeldi teşekkür ederim :)

Diğer soruma bir cevap verebilecekmisin? şu optimizasyon konusunda baya sıkıntılıyım,pragmamx cms dosyalarını iyice bir gözden geçirdim baya bir dosya var içerisinde.Yarın öbür gün sisteme baya bir kişi girdiğinde CPU kullanımını artırırmı pragmamx? Hosting şirketim benden şikayetçi olur diye baya bir korkuyorum açıkcası.Biraz bilgilendirirsen sevinirim.

Sitki

Merhaba :),

pragmaMx benim bildiğim en güvenilir sistemlerdendir ve performansı oldukça iyidir. Tavsiye ederim,
zaten bu yüzden buradayım.  :smile:

Tabi web hosting paketleri arasında birçok farklılıklar var. Senin ne istediğine bağlı ve böylece bir genelleme yapılamaz.
viele Grüße

Bitte die Fragen im Forum stellen, nur so helfen die Antworten auch den anderen Usern.
Bitte auch die Boardsuche nicht vergessen, oft ist genau dein Problem schon an anderer Stelle gelöst worden!

Shady

Atahan,cevap verdiğin için teşekürler,bende deneyip göreceğim.Normalde PHP-Nuke kullanıyordum ve nuke ile kardeş gibiyiz :) Umarım pragmamx beni yarı yolda bırakmaz.
Ben şöyle birşey diyeyim,şimdi siteye aynı anda 100 kişi girdigi zaman doğal olarak sunucuda aşırı yüklenme oluyor ve bu diğer siteleride etkiliyor,bunun için belli optimizasyonlar yapabilirmiyiz? Örnek olarak gereksiz kodlamalar var ise,yada gereksiz modüller var ise bunları kaldırabilirmiyiz?

Sitki

Merhaba :smile:,

Zitatşimdi siteye aynı anda 100 kişi girdigi zaman doğal olarak sunucuda aşırı yüklenme oluyor ve bu diğer siteleride etkiliyor
Böyle bir durumda, pragmaMx ile ilgili olmayıp, daha çok sunucudan gelen bir problem olur.

Zitatyada gereksiz modüller var ise bunları kaldırabilirmiyiz?
Tabi! Ayrıca buradaki dosyalar bölümünde pragmaMx-Kompakt versiyonumuz da var, bunu yükledikten sonra sadece istediğin modülleri ilave edebilirsin.
viele Grüße