PragmaMx'e Flashchat kurdum admin login yapamiyorum

Begonnen von Albay, 21 September 2008, 16:57:04

⏪ vorheriges - nächstes ⏩

Albay

slm Arkadaslar

öncelikle tekrar ayni konu actigim icin özür dilerim cünkü digeri kitlenmis .

PragmaMx'e Flashchat kurdum admin login yapamiyorum admin ile kullanici ismi ayni olmasina ragmen giris yapamiyorum ama kullanicilar giris yapabiliyorlar yardimci olursaniz sevinirim.

ozeraksu

/inc/config.php dosyasındaki şu satırlardan ayarlayabiliyorsun sanırım:

Destek için forumu kullanın. Özel mesaj atmayın..

Albay

malesef buda sonuc vermedi ne admin olarak nede kullanici olarak giremiyorum fakat diger kullanicilar girebiliyorlar.

navruz

Merhaba
Şifrelerini de aynı yaparak tekrar denermisiniz.
Destek için forumu kullanın. Özel mesaj atmayın.

pragmaMx Türkiye

Albay

ustam zaten  PragmaMx ilk kurdugumdan buyana adminle kullanici ismi ayni sifremde ayni.

ozeraksu

Merhaba

Öncelikle site admin kullanıcı adın ve flashchatte kullandigin admin nicki ayni olmak zorunda kontrol et?
/inc/config.php dosyasının içinde adminpass arat ve bunu şifren ile degiştir.

Albay

ustam ayni sekilde yaptim ama yine sonuc vermedi söyle birsey yaptim oldu yeni kullanici yarattim kullaniciyi yeni editörden süper kullanici yaptim ve admin loginden girdim oldu söyle bir yazi geldi ne demek istiyor anlamadim .

This tool is designed to give FlashChat administrators multiple ways to view the chat logs, reset the chat logs, and add/edit/remove rooms. There are 4 logged messages. Configuration options for the chat can be set in the inc/config.php file, which comes with the FlashChat distribution.

bu sekilde dogrumu yaptim yanlismi yaptim bilmiyorum güvenlik acisindan güvenlimi cevaplarsaniz sevinirim.

Saygilar

ozeraksu

ZitatThis tool is designed to give FlashChat administrators multiple ways to view the chat logs, reset the chat logs, and add/edit/remove rooms. There are 4 logged messages. Configuration options for the chat can be set in the inc/config.php file, which comes with the FlashChat distribution.

flash chatte admin girişinin yapıldığı yer config.php dosyasıdır.
www.siteadı.com/chat/admin/index.php olarak admin sayfasına girip buradan da oda isimlerini ve değişik ayarlamaları yapman gerekir.
Atrıca aşagıdaki resimde seçili alani kurarken seçtiysen admin girişi yapamazsin silip tekrardan kuracaksin bu alan bos olacak şekilde kurulum yapacaksin

Forumlarda Flaşh Chat ile ilgili yazılmayan bazı ayrıntılarada değinmek istiyorum. Tüm kullanıcılara faydalı olacağına inanıyorum:

1- Odanın saat ayarı sorunluysa, şu işlemi yapmalısınız:
.../chat/inc/config.php dosyasında şu satırı bul ve oradaki 0 değerini, odanızdaki saat sapması değeriyle değiştir. Örneğin, oda saati 45 dakika ileri olsun, Bu durumda = değerini 45 ile değiştirin.
'timeOffset' => 0,

2- Aynı dosyada odanın saat ayarını düzenlemek için 'timeStampFormat’ satırını şu şekilde değiştirin:
'timeStampFormat' => 'G:i',

3- Aynı dosyada her yazılan mesajla birlikte saatin de görülmemesi için 'labelFormat' satırını şu şekilde değiştirin:
'labelFormat' => "[USER] ",

4- Aynı ip ile bağlanma sınırını belirlemek için aynı dosyadaki şu satırın değeriyle oynamalısınız:
'loginsPerIP' => 10,

5- Eğer kullanıcılar oda sayfasının her mesaj yazılışında açık olan diğer internet sayfalarının üstüne çıkmasından rahatsız oluyorlarsa, 'splashWindow' satırını şu şekilde değiştirin:
'splashWindow' => false,

6- Bir odada bulunabilecek maksimum kişi sayısı şu satırda belirlenir:
'maxUsersPerRoom' => 50,

7- Odaya giren her üyeye otomatik olarak açılış mesajı yollamak için aynı dosyadaki şu satırın değeriyle oynamalısınız (değer 1 olursa, açılış mesajı gönderir. 0 olursa göndermez):
'auto_motd' => 1,

Not: Buradaki mesajı şuradan değiştirebilirsiniz: forum/chat/appdata/motd.txt . Türkçe karakterler kullanmayın. <B> </B>, <BR> tagları kullanabilirsiniz.

8- Odada kullanılan efektler (smile) içinde kullanılmasını istemedikleriniz varsa, //Smile settings satırının altındaki satırlarda değişiklik yapabilirsiniz. Görüntülenmesini istemediğiniz efektin başına // işaretini koymanız yeterli.

9- Odadan sık sık düşülüyorsa, "//Connection processing”de şu değişikliği yapın:
'autologoutAfter' => 600,
'autocloseAfter' => 36000,

10- Üyelerin dosya paylaşım izimlerini belirlemek için şu satırları kullanın:
'filesharing' => array(
'allowShareRoom' => false,
'allowShareChat' => false,
'allowFileExt' => 'zip,rar,jpg,gif,sit,pdf',
'maxFileSize' => 0.5*1024*1024,

11- Yasak(ban)lanan kişilerin odaya ne kadar süre giremeyeceklerini –saniye cinsinden- belirlemek için (360000= 100 saat):
//Ban processing
'autounbanAfter' => 360000,

12- Üyelerin istedikleri anda yeni oda açmalarını önlemek için
chat/inc/layouts/user.php deki 'allowCreateRoom' değerini false yapın.
'allowCreateRoom' => false

Kolay Gelsin

Albay

Zitat

flash chatte admin girişinin yapıldığı yer config.php dosyasıdır.
www.siteadı.com/chat/admin/index.php olarak admin sayfasına girip buradan da oda isimlerini ve değişik ayarlamaları yapman gerekir.
Atrıca aşagıdaki resimde seçili alani kurarken seçtiysen admin girişi yapamazsin silip tekrardan kuracaksin bu alan bos olacak şekilde kurulum yapacaksin

Usta resimdeki sekilde yaptigim zaman pragmamx den bagimsiz kuruluyor yani pragmamx kullanicilari pragmamx den bagimsiz olarak kullaniyorlar ayrica bagimsiz kullanicilarda girebiliyorlar.

Saygilar