SMF 1.1.5 ve 1.0.13 çıktı

Begonnen von Dersimli, 03 Mai 2008, 16:02:00

⏪ vorheriges - nächstes ⏩

Dersimli

Bütün kullanıcılarımızın sistemlerini en kısa zamanda SMF 1.1.5 sürümüne güncellemelerini öneriyoruz. Bu mesaja eklenmiş paketi admin panelinde paket yükleyicisini kullanarak ya da paketin yaptığı değişiklikleri elle uygulayarak güncelleme işlemini yapabilirsiniz.

Bunların dışında, bu versiyonda yapılan değişiklikler aşağıdadır:

$topic değişkeninin her zaman doğru atanması.
Sesli Captcha için değişkenliğin arttırılması.
Memcahe edilmiş versiyonun PHP içine derlenmiş olması gerekliliği.
PHP < 4.2.0 için rastgele sayı üretiminin geliştirilmesi – sorun Jessica Hope tarafından bildirildi.
Html-tag’ının kullanımıyla alakalı açığın giderilmesi – sorun Jessica Hope tarafından bildirildi.
64-bit systemlerde, CRC fonksiyonunun düzgün çalışmasının sağlanması.
Bilgiler bölümünün açık veya kapalı olması durumunun ziyaretçiler için hatırlanmasının çözülmesi.
Üyelerin email adresi değişimlerinde adminlere “yeni üye kaydı” emaili gönderilmesi sorununun giderilmesi.

SMF 1.1.4 kullanıcıları: Emin olun, güncellemek daha kolay olamazdı. Hemen forumunuza giriş yapın ve admin paneline girin. Forum sürümünüzü güncellemenize gerektiğine dair bir bilgilendirme ile karşılaşacaksınız. Forumunuzu güncellemek için bu adımları takip edin. Bu paket çoğunlukla herhangi bir modifikasyon, dil paketi veya temaları etkilemez. Bunun yanında, ekteki paketi, admin panelinizdeki paket yükleyicisini kullanarak yükleme gibi bir seçeneğiniz de var.
Eğer bu paket ile güncellemeyi başaramadıysanız lütfen kurulum ve güncelleme dokümanlarını inceleyin.

SMF 1.0.12 kullanıcıları: Sizler için ayrı bir sürüm çıkarıldı: 1.0.13. 1.1.x sürümlerinde olduğu gibi, paketi indirerek admin panelinden güncelleme yapabilirsiniz.

SMF 2.0 beta 3 kullanıcıları: Aynı şey SMF 2.0 beta 3 kullanıcıları için de geçerli. Sizler de admin panelinden indirerek ya da ekteki paketi kullanarak SMF 2.0 beta 3.1 sürümüne güncelleme yapabilirsiniz.

not :alinti

Sitki

SMF 1.1.4 sürümü olan SMF 1.1.5 e yükseltme yapabilir.

Aksiyonların sıralaması:
•   Paket yönetimini buradan açın: http://www.seninsiten.de/modules/Forum/index.php?action=packages
•   Bir tıklama linki dâhil olmak üzere, burada yeni sürümün çıktığına dair bir not olması lazım.
•   Bu linke tıklayıp, gelen talimatlar takip edilecek.
•   Burada her bölümde "Test Başarılı" yazıyorsa, [Şimdi Yükle] seçeneğini tıklayın.
•   Bitti
•   Eğer her bölümde "Test Başarılı" yazmıyorsa, devam etmiyorsunuz, buraya tekrar danışın.
viele Grüße

Kein Support über PN, Mail oder Messenger!
Bitte die Fragen im Forum stellen, nur so helfen die Antworten auch den anderen Usern.
Bitte auch die Boardsuche nicht vergessen, oft ist genau dein Problem schon an anderer Stelle gelöst worden!

Dersimli

Bende sorunsuz yuklendi tesekurler

Albay

Zitat von: Sitki am 03 Mai 2008, 17:04:44
SMF 1.1.4 sürümü olan SMF 1.1.5 e yükseltme yapabilir.

Aksiyonların sıralaması:
•       Paket yönetimini buradan açın: modules/Forum/index.php?action=packages
•       Bir tıklama linki dâhil olmak üzere, burada yeni sürümün çıktığına dair bir not olması lazım.
•       Bu linke tıklayıp, gelen talimatlar takip edilecek.
•       Burada her bölümde "Test Başarılı" yazıyorsa, [Şimdi Yükle] seçeneğini tıklayın.
•       Bitti
•       Eğer her bölümde "Test Başarılı" yazmıyorsa, devam etmiyorsunuz, buraya tekrar danışın.

Ustam dedigin sekilde yapmaya calistim fakat modules/Forum/index.php?action=packages buradan benim admin isimle sifreyi kabul etmedi giris yapamadim yardimci olursan sevinirim saygilar.

Sitki

ZitatUstam dedigin sekilde yapmaya calistim fakat modules/Forum/index.php?action=packages buradan benim admin isimle sifreyi kabul etmedi giris yapamadim yardimci olursan sevinirim saygilar.

Fakat buradaki konuyla doğrudan alakalı değildir. Sen SMF Admin bölümüne normal giriş yapabiliyormusun?
viele Grüße

Bitte die Fragen im Forum stellen, nur so helfen die Antworten auch den anderen Usern.
Bitte auch die Boardsuche nicht vergessen, oft ist genau dein Problem schon an anderer Stelle gelöst worden!

pragmamx_master

guvenlik icin ben Forum/smf/index.php'de smf 1.14 yazan 1.1.5 yapmistim.
manul olarak guncellemeyi yapacaktim ancak yapmadim. konu acacaktim ancak sitki usta açmis :smile:

http://download.simplemachines.org/ 'da iki secenek var, Full install veya Large upgrade, Large upgrade paketini alip yuklemem gerekiyor ancak smf 1.1.3'den bahsediyor ? 1.1.4 ciinde gecerlimidir yoksa Full install 'imi kurmak gerekiyor ?
salut & selam :)

Albay

Zitat von: Sitki am 06 Mai 2008, 07:27:12
ZitatUstam dedigin sekilde yapmaya calistim fakat modules/Forum/index.php?action=packages buradan benim admin isimle sifreyi kabul etmedi giris yapamadim yardimci olursan sevinirim saygilar.

Fakat buradaki konuyla doğrudan alakalı değildir. Sen SMF Admin bölümüne normal giriş yapabiliyormusun?

Ustam normal olarak giris yapiyorum

Sitki

@ Albay
@ pragmamx_master

Merhaba :)

yukarıda belirttiğim gibi, Paket-Manager kısmından sürümün yükseltilmesi yapılması lazım. Buna ilave edilebilecek pek fazla bir şey yok.

Yada bu paketi elden indirip, Packages klasörüne atıp, yine Paket-Manager üzerinden yükseltilebilir.
http://custom.simplemachines.org/mods/downloads/smf_patch_1.0.13_1.1.5_2.0-b3.1.tar.gz

Not: Güncelleme yapmadan önce mutlaka yedekleme yapın!
viele Grüße

pragmamx_master

merhaba, mysql dumper ile yedek aldim. verdiginiz linkteki dosyayi indirdim paket yuklemeden sectim ancak su hatayi verdi :

Bir hata meydana geldi!
Yüklemek istediğiniz paket'de sorun var yada geçerli bi paket değil.

peket yulemden olmadigina gore, guncellemeleri nasil yapabilirim ?

Dersimli

Forum Admin ne girdiyinde zaten sana orda bi uyari veriyor smf 1 1 5 diye ustune tikladiginda uygulayi sececen ve simdi yukle diyeceksin hepsi bu bra

pragmamx_master

Zitat von: Dersimli am 07 Mai 2008, 18:33:57
Forum Admin ne girdiyinde zaten sana orda bi uyari veriyor smf 1 1 5 diye ustune tikladiginda uygulayi sececen ve simdi yukle diyeceksin hepsi bu bra

dersimli yoldas,

malesef olmuyor, ayni hatayi veriyor. smf 1.1.5 'in ilk ciktigi gun yaptim, hatta bugun 10 defa ayni sekilde yaptim ancak olmuyor :)

edit:

php.ini'de yasaklanmis komutlar:

Disabled Functions: foreach, error_log, pfsockopen, glob, hopenbasedir, f_open, system, shell_exec, dl, disk_free_space, diskfreespace, set_time_limit, tmpfile, passthru, cat, exec, popen, proc_close, proc_get_status, proc_nice, proc_open, escapeshellcmd, escapeshellarg, show_source, posix_mkfifo, mysql_list_dbs, get_current_user, getmyuid, pconnect, link, symlink, pcntl_exec, ini_alter, parse_ini_file, leak, apache_child_terminate, posix_kill, posix_setpgid, posix_setsid, posix_setuid, proc_terminate, syslog, readlink, fpassthru, stream_select, socket_select, socket_create, socket_create_listen, socket_create_pair, socket_listen, socket_accept, socket_bind, socket_strerror, pcntl_fork, pcntl_signal, pcntl_waitpid, pcntl_wexitstatus, pcntl _wifexited, pcntl_wifsignaled, pcntl_wifstopped, pcntl_wstopsig, pcntl_wtermsig, openlog, apache_get_modules, apache_get_version, apache_getenv, apache_note, apache_setenv, virtual, user_dir

Albay

Zitat von: Sitki am 07 Mai 2008, 07:14:27
@ Albay
@ pragmamx_master

yukarıda belirttiğim gibi, Paket-Manager kısmından sürümün yükseltilmesi yapılması lazım. Buna ilave edilebilecek pek fazla bir şey yok.

Yada bu paketi elden indirip, Packages klasörüne atıp, yine Paket-Manager üzerinden yükseltilebilir.
http://custom.simplemachines.org/mods/downloads/smf_patch_1.0.13_1.1.5_2.0-b3.1.tar.gz

Not: Güncelleme yapmadan önce mutlaka yedekleme yapın!

Ustam sagol hallettim .

Saygilar

pragmamx_master

ben hayla guncelleme yapamadim :( manuel olarak mi yapayim ? yoksa paket yuklemek icin bir cozum bulabilirmiyiz ?

Sitki

Burada mevcut imkânlar sunulmuştur, uygulaması sana kalmıştır. Sana tavsiyem, ver bir iki Euro daha fazla, daha donatımlı bir Hoster veya sunucuya geç.

Check the minimum requirements

PS:
- Manuel kurulumlar: 1.1.4'ten 1.1.5'e
- buradan da çözüm arayabilirsin SMF 1.1.5 ve 1.0.13 çıktı
viele Grüße