[Çözüldü] Dedabank nasil yedek alabilirim?

Begonnen von Dersimli, 29 März 2008, 00:53:37

⏪ vorheriges - nächstes ⏩

0 Mitglieder und 2 Gäste betrachten dieses Thema.

Dersimli

phpAdmin den nasil veri tabanini yedekleye bilirim?

Klan arkadas burda resimli anlatim yapmis ama bendeki sunucu böyle deyil 
http://www.pragmamx.org/Forum-topic-25117.html

ozeraksu

Merhaba :)

Kullandıgınız paneli yazarmısınız.(CPanel,Plesk,Helm,DirectAdmin gibi)

Selam
Destek için forumu kullanın. Özel mesaj atmayın..

Dersimli

Kalan bra böyle resim versem yeterli galiba



ozeraksu

phpMyAdmin Paneli kullanarak veritabanı yedek alma işlemi için gerekli olan aşamalar, aşağıda sırasıyla anlatılmaktadır.
1.) İlk olarak phpMyAdmin yönetim paneline girmek için, Host kontrol paneline (cpanel veya plesk) girişi yapınız. Bu aşamadan sonra kontrol panelinizdeki MySQL® Databases MySQL Veritabanları yazılı bölgeye tıklayarak MySQL yönetim bölümüne geliniz. Aşağıdaki resimde cpanel için tıklanması gereken yer belirtilmiştir.



2.) Bu aşamadan sonra karşımıza gelen sayfada en alt tarafa inilerek phpMyAdmin yazan linkin üstüne tıklayarak phpMyAdmin yönetim paneline ulaşmış olacağız. Aşağıdaki resimde tıklanması gereken yer belirlenmiştir.



3.) Karşımıza gelen phpMyAdmin yönetim panelindeki sol menüde bulunan veritabanı seçim kısmından yedeklemek istediğimiz veri tabanını seçiyoruz. Eğer bütün veritabanlarımızı aynı anda yedeklemek istiyorsak orta menüde bulunan Dışarı Aktar yazılı yeri kullanmamız lazım. Her iki kısımda ayrı ayrı olarak aşağıda belirtilmiştir.



4.) Biz burdan itibaren tek tek yedekleme seçeneğini anlatacağız. Sol menüden yedeklemek istediğimiz veritabanını seçtikten sonra karşımıza gelen ekrandaki üst menüde bulunan Dışarı Aktar seçeneğine tıklıyoruz. Alttaki resimde tıklanması gereken yer belirlenmiştir. Dışarı aktarma seçeneği, veritabanı içinde bulunan bilgilerin bizim seçtiğimiz işlemler doğrultusunda dışarı çıkarmasını sağlamaktadır.



5.) Artık son aşamaya gelmiş bulunmaktayız. Yapmamız gereken veritabanı yedeğimizi hangi kurallar ışığında yedeklettirmektir. Karşımıza gelen sayfadaki bölümlerden sadece "DROP TABLE komutu ekle" seçeneğini seçmemiz ve en alt bölüme geçmemiz yeterlidir. Alt kısımda bulunan "Dosya olarak kaydet" menüsü seçili olmamalı ve gzip olarak seçeneğini seçtikten sonra sağ tarafta bulunan Git butonuna basarak veritabanı - database kayıt işlemimize başlayabiliriz. Aşağıdaki resimde, son aşamada tıklanması gereken alanlar belirlenmiştir.



Burdaki gzip seçeneği ile text halinde bulunan veritabanımız, gzip formatında sıkıştırılarak yaklaşık %70 - 90 arası boyut tasarrufu sağlatmaktadır. Gzip sıkıştırmanın faydası nedir diye soracak olursanız yukarıda yaptığımız açıklama buna en uygun cevaptır.

Selam

Destek için forumu kullanın. Özel mesaj atmayın..

Dersimli

Kalan bra bende disariya aktar yok sende farkli bende farkli galiba

ozeraksu

Dönüştür yaziyor ordan yapabilirsin aktar ile dönüştür aynı fonksiyon.

Selam
Destek için forumu kullanın. Özel mesaj atmayın..

Dersimli

Kalan bra cok tsk kendin bizat admin panelinden girim anlatin  cok saol bra
Saygilar