Veri tabani nasil yükleniyor

Begonnen von erzalxxroj, 13 März 2008, 18:59:45

⏪ vorheriges - nächstes ⏩

erzalxxroj

sitedeki bir hata dolayi çöktü bende yeniden kurdum herseyi sildim.yeniden kurdum  veri tabani yedeGim var onu nasil kurabilirim

DEM BASH

navruz

Merhaba
phpmyadmin vasıtasıyla veritabanının yedeğini yükleyebilirsin.
Hosting'in kontrol panelinde phpmyadmin'in linki vardır muhtemelen.
Destek için forumu kullanın. Özel mesaj atmayın.

pragmaMx Türkiye

ozeraksu

İlk Adım İlk etapta sitemizin kontrol paneline bağlanıyoruz
ve resimde gösterildiği gibi my SQL yazan yeri tıklıyoruz.

İkinci AdımAçılan sayfada ok işaretinin gösterdiği yerde
yazan phpmyadmin linkini tıklıyoruz.

Üçüncü AdımAçılan sayfada solda üstte ok işaretinin gösterdiği yerde veritabanlarımızın isimleri
var yedekleyeceğimiz veritabanının ismini seçiyoruz.

Dördüncü Aşamave yukarıda bulunan dışarı aktar
seçeneğini tıklıyoruz.

Beşinci AşamaVe resimde görülen yerleri
bir bir işaretliyoruz.

Altıncı ve son aşama Son aşamada ise resimde gösterildiği gibi giti tıklıyoruz ve veritabanımızı yedeği
alınmaya başlıyır.

Destek için forumu kullanın. Özel mesaj atmayın..

erzalxxroj

veri tabani almak değil geri yüklemek için ne yapamalıyım  veri tabani yedeğim var siteyi  bütün ftp boşaltım  pragmamx yeniden kurdum sıfırdan.elimdeki veri tabani geri yüklemek istiyom onu nasil yapacam üyeler forum.haberler geri gelsin diye

DEM BAŞH

navruz

Sıfırdan tekrar kurduysan mevcut yedeğini direkt olarak yükleyemezsin. Veritabanı önekleri değiştiği için. kalan arkadaşımızın verdiği bilgilerle phpmyadmin'i aç. Ve yeni oluşturduğun veritabanını tamamen boşalt. Tabloların listelendiği bölümün altında hepsini seç diye bir seçenek vardır. Hemen sağ tarafında ise yapmak istediğin işlem. Bütün tabloları işaretledikten sonra Kaldır seçeneğini seçersen bütün tabloları silecektir.

Sonraki adımda veritabanı yedeğini yükleyeceksin. Veritabanının büyüklüğü fazla ise phpmyadmin'le geri yüklemen zor. Bunun için aşağıdaki adresteki bigdump.php dosyasını kullanabilirsin.
http://www.ozerov.de/bigdump.zip
Zipten  çıkardığın bigdump.php dosyasını ve veritabanı dosyanı (.sql uzantılı) servera at ve bigdump.php dosyasındaki aşağıdaki kodları sitene göre düzenle.
// Database configuration

$db_server   = 'localhost';
$db_name     = 'veritabani_adi';
$db_username = 'veritabani_kullanici_adi';
$db_password = 'veritabanı_sifresi';

// Other settings (optional)

$filename         = 'yedek.sql';

Buradaki $filename alanına servera attığı sql dosyasının adını yazacaksın. Bu düzenlemeleri yaptıktan sonra bigdump.php dosyasını çalıştırırsan yedeği veritabanına aktarır.

Tüm bunları yaptıktan sonra config.php ve forum ana dizinindeki Settings.php dosyalarındaki prefix bölümlerini yedeğini yüklediğin veritabanınınkiyle değiştir.( mx12345_config şeklindedir. Burada sadece mx12345 kısmını alacaksın.)
Destek için forumu kullanın. Özel mesaj atmayın.

pragmaMx Türkiye

erzalxxroj

ben o kadar iyi değil bu konuda  kalan hewal bana yardım edermsinzi Email:Roj_e_Erzal@hotmail.com

DEM BAŞH

ozeraksu

Sorunun kaynağı yeterince açık ve sorunun yanıtları burada detaylı anlatıldı.msn,mail vs gibi iletişim yolu ile yardım yapamıyoruz.

Selam
Destek için forumu kullanın. Özel mesaj atmayın..

erzalxxroj