Haber blockda kücük resim nasil gösteririz ?

Begonnen von Albay, 13 September 2007, 11:29:19

⏪ vorheriges - nächstes ⏩

Albay

Öncelikle Atahan Ustama tesekür ediyorum verdigi hizmetlerden dolayi cok faydasini gördüm bu bölüm cok iyi oldu.

Ustam haber orta blockta kücük resim göstermek istiyorum seninlede bir ara yazismistik ama malesef beceremedim ya resim göstreiyor yazi göstermiyor ve de ne resim nede yazi yardimci olursan sevinirim.

Saygilar Selamlar

Sitki

Merhaba :),

konuyu burada detaylı olarak anlatmıştım. http://www.pragmamx.org/Forum-topic-20812-start-msg141420.html#msg141420

Eğer hiç Almanca bilmiyorsan, tekrar buraya müracaat edebilirsin.
viele Grüße

Kein Support über PN, Mail oder Messenger!
Bitte die Fragen im Forum stellen, nur so helfen die Antworten auch den anderen Usern.
Bitte auch die Boardsuche nicht vergessen, oft ist genau dein Problem schon an anderer Stelle gelöst worden!

Albay

usta bunu beceremedim bir yerde takiliyorum ama nerede bunun türkcesini yazarsaniz memnun olurum kesin anlamadigim bir yer var

Yaptigim islem sunlar önce haber ekleden haber yazmak ve resmi yüklemek sonra resmi kopyalayim genis metne  yapistirmak ilk bölümdeki remi kücük boyuta getirmek ve resmi sagda veya solda cercevesini ayarlamak resmi tutup yazinin baslangicina birakmak bu sekilde yapiyorum ama olmadi.

saygilar

Sitki

1.   Haber Yaz -> Haber Metni bölümüne, metni yazdıktan sonra, buraya ideal olarak yaklaşık 450 x ...piksel boyutta arzu edilen resim yüklüyorsun.
2.   Bundan sonra yüklemiş olduğun resmi ayrıca Geniş Metin bölümüne kopyalayıp, resmin üzerine tıklayarak Merkeze kaydırıyorsun.
3.   Haber Metni bölümünde halen bulunan resmi yaklaşık 80 veya 100 x .... piksel boyutuna küçültüyorsun (resmin boyutlarının uyması için, orijinal resmi önceden herhangi bir resim programında açıp, boyutları belirleyip ve bundan sonra editör de resim ayarları fonksiyonundan elden girmelisin).
4.   Bundan sonra editörün resim ayarları fonksiyonundan Konumu Sağ seçiyorsun ve de Çerçeve örneğin 1 seçiyorsun
5.   Son olarak küçük resmi Mouse ile metninin başlangıcına çekiyorsun ve bırakıyorsun.

Bu ayarlamaları en iyisi İnternet Explorer vasıtasıyla yapıyorsun.
viele Grüße

Bitte die Fragen im Forum stellen, nur so helfen die Antworten auch den anderen Usern.
Bitte auch die Boardsuche nicht vergessen, oft ist genau dein Problem schon an anderer Stelle gelöst worden!

Albay

Atahan usta ne yaptiysam olmuyor thema dan olabilirmi diye düsündüm themayi degistirdim yine aynisi degisen birsey yok sadece resim gözüküyor yazilar gözükmüyor aca  blocktan olabirmi ?

Sitki

'block-News' da aşağıdaki ayarları uygula.

Satır 27
$showintro = 180;

Satır 29
$showpics = true;
viele Grüße

Albay

Ustam ellerine saglik görev basariyla tamamlanmistir.

Saygilar