block

Begonnen von dersimro, 24 August 2007, 22:40:46

⏪ vorheriges - nächstes ⏩

dersimro

merhaba sitemde pragmamxin son versiyonunu kullanıyorum sorum şu ben modulleri kısıtladıgımda adimn panelden mesela sadece kayıtlı uyeler gorebilir dedigimde ana block altinda ki moduller kayboluyor anonym oldugumda bunu nasil düzeltebilirim.html olarakmi yapip koymaliyim fikrinizi almak istedim.
iyi çalışmalar

CanKan

Merhaba,

diger block lari herkes görebilir diye ayarladin mi?
Der Hund bellt, die Karawane zieht weiter.

dersimro

herkes gorebilir olarak ayarladigimda bazi bölümlere anonym kulanıcıların girmesini engelleyemiyorum yani kayıtlı kullanıcılar sadece ulaşabilmeli modüllere ve ana menü blogunda  bu modüller kaybolmamalı bunu nerden ayarlıycam bilmiyorum bunu sormak istedim.

Sitki

Merhaba :),

'ana menü bloğunda' demekte neyi kast ediyorsunuz, maalesef anlayamadım. Ve hangi modülde arzu ettiğiniz ayarlamayı yapmak istiyorsunuz?

Örnek: Dosyalar (Downloads) bölümünü sadece kayıtlı kullanıcılar görebilsin:
Yönetim Menüsü – Modüller – Dosyalar -> Değiştir - Kimler Görebilir? ->Sadece belirli Kullanıcı grupları (her ihtimal için kutuda olan grupları da işaretle) – Değişiklikleri Kaydet.

Bloklarda da aynı yöntem ile blokların kimin görebileceği ve göremeyeceğini ayarlayabilirsiniz.
viele Grüße

Kein Support über PN, Mail oder Messenger!
Bitte die Fragen im Forum stellen, nur so helfen die Antworten auch den anderen Usern.
Bitte auch die Boardsuche nicht vergessen, oft ist genau dein Problem schon an anderer Stelle gelöst worden!

dersimro

sanirim anlatamadim anlatmak istedigim tam olarak şu örnek olarak download modülünü modüller bölümünden sadece kayıtlı kulanıcılar görebilir diye ayarliyorum fakat ana menü blogunda kayıtlı kullanıcı olmayanlarda bunu görebilmeli ama girmek istediginde bu bölüme girememeli.ve blok içeriginde anonym kullanıcı dahi olsa blokta bu görünmeli.ama bu modülü kayıtlı kullanıcılar görebilir dedigimde anonym kullancı olarak açtigimda blok içeriginde bu görünmüyor

Sitki

Merhaba :),

zannedersem en basit çözüm, sommaire bloğu ile çözülür. Bununla istediğin ayarlamaları doğrudan bloğun menüsünde yapabilirsin. Örneğin aşağıdaki ayarlamaların yapılması mümkün.
Sadece üye olmayanların göreceği modüllerin görünümü:
-Normal (Herkese açık)
-Ziyaretçiler için x ikonu gösterilir
-Ziyaretçiler gözükmesin

Ayrıca http://www.pragmamx.org/Forum-topic-18634.html linki üzerinden bloklar ile ilgili de seçenek yolu okuyabilirsin.
viele Grüße

Kein Support über PN, Mail oder Messenger!
Bitte die Fragen im Forum stellen, nur so helfen die Antworten auch den anderen Usern.
Bitte auch die Boardsuche nicht vergessen, oft ist genau dein Problem schon an anderer Stelle gelöst worden!