Güncellemeden sonra, yeni haber gelmiyor

Begonnen von Baran, 13 Mai 2009, 16:13:28

⏪ vorheriges - nächstes ⏩

Baran

merhaba arkadaşlar

ben pragmamx sürümümü güncelledim, daha dogrusu yeni sürümü kurdum, eski veritbanımdaki (Forum, Haber, Galeri, Sections) gibi yazılı modullerin veritbanlarını yeni kurduğum sürüme ekledim.

her şey normal çalışıyor, yanlız haber modulunde bir hata var sanırım, yeni eklediğim haber ana syafada ve haber modulunde gözükmüyor, ama veritbanında ben o eklediğim yeni haberi görüyorum...

bu durumu nasıl düzeltebilirim acaba ?

Sitki

Önbelleği boşalt
http://www.site.com/admin.php?op=resetPmxCache

Her ihtimala karsi yönetici menüsünde "Tasarım önbelleğini pasifleştir" > Evet olarak test edebilirsin.
viele Grüße

Kein Support über PN, Mail oder Messenger!
Bitte die Fragen im Forum stellen, nur so helfen die Antworten auch den anderen Usern.
Bitte auch die Boardsuche nicht vergessen, oft ist genau dein Problem schon an anderer Stelle gelöst worden!

cahitb

Sevgili Baran, aynı sorunu bende yaşadım gibi. Ancak anladığım kadarı ile yeni editör zaman ayarlı çalışıyor. Yapılması gereken sadece haber eklerken, zamanı biraz geriye almak. Umarım yardımci olur bu ileti.

Baran

evet cahit, bende yeni farkettim, belli bir dk veya saatten sonra haber ana syafada gözüküyor ...

ayrıca ben eski spaw olanla haber ekledim, aynı durum söz konusu

peki sıtkı bey, bu durumu nasıl tam olarak düzeltebiliriz ?

selamlar

Sitki

Hangi linkten haber yazilirken bu durum ortaya cikiyor.

http://site.com/Submit_News.html
Buradan yazilan hemen gözükmesi lazim. Gerekirse yukarida belirttigim gibi önbellegi bosaltacaksin.

http://site.com/admin.php?op=adminStory
Buradan yazilirkin, tarih olarak ileriye yönelik herhangi bir degisiklik yapilirsa, tabi haber gecikmeli gözükür.
viele Grüße

Bitte die Fragen im Forum stellen, nur so helfen die Antworten auch den anderen Usern.
Bitte auch die Boardsuche nicht vergessen, oft ist genau dein Problem schon an anderer Stelle gelöst worden!

Baran

Zitat von: Sitki am 13 Mai 2009, 18:50:10
Hangi linkten haber yazilirken bu durum ortaya cikiyor.

http://site.com/Submit_News.html
Buradan yazilan hemen gözükmesi lazim. Gerekirse yukarida belirttigim gibi önbellegi bosaltacaksin.

http://site.com/admin.php?op=adminStory
Buradan yazilirkin, tarih olarak ileriye yönelik herhangi bir degisiklik yapilirsa, tabi haber gecikmeli gözükür.

merhaba,

tarihte herhangi bir değişiklik yapmadım aynen kalıyor...

haber çok geç bir süre sonra ana syafaya ulaşıyor, yani eskiden haberi ekledigimiz zaman hemen ana syafada gözüküyordu..

ama şimdi gözükmüyor, ki bu durum bende tek değil, diğer cihatb arkadaştada bu şekildeymiş...

selamlar

Sitki

Ilk cevabimdaki önerimi test ettin mi?
viele Grüße

Baran

Zitat von: Sitki am 13 Mai 2009, 18:56:05
Ilk cevabimdaki önerimi test ettin mi?

evet Tasarım önbelleği pasif şuan

ayrıca haber  yeni eklenen haber, www.site.com/admin.php?op=currentStories  burdada gözükmüyor

ama mesala haberi değiştirmek istediginde haber açılıyor, buda demek oluyorki veritbanına gidiyor haber, ama ana sayfaya ulaşmakta gecikiyor...

Baran

merhaba, evet sorun tam olarak saat...

yani haberi eklerken saat tarih hiç bir şekilde karışmadıgın zaman haber sanırım 1 saat sonra geliyor...

ama haberi 12:05 te ekliyorsun ve saati 12:10 seçtigin zaman o haber ana sayfaya 12:10 geçince ulaşıyor !!!

işte bütün sorun burda, bunu düzeltebilirsek güzel olur

Baran

üst üste yazdığım için özür dilerim...

ben son sürümü tekrar kurdum, ve hiç şekilde veritbanı ile oynamadım, haber ekledim, ekledigim haber saatlerce sonra ekrana geldi !!

büyük ihtimalle bu sorun genel bir sorundur, sizdemi öylemi değil mi merak ediyorum ?

ve bunun için ne yapılabilir ?

ahura

sorun  server ve site zaman ayarının birbirini tutmamasından kaynaklanıyor sanırım. haberi gonderirken server saati ile kaydediyor db ye db den çekerken ise site saati ile çekiyor o yuzden geç çekiyor bence.

Sitki

pragmaMx de tarih biçimlendirmesi dil dosyalarında (./language/lang-turkish.php) ilgili tarih değişkenlerinden kontrol edilmektedir.

Sunucunun saatini ekteki dosyayı rootunua atıp ve linki -> http://www.site.com/strftime.php çağırarak kontrol edebilirsin.
viele Grüße

Baran

merhaba sitki bey

server almanyada olduğu için otomatikmen saatte buraya göre bir saat geride...

ki bu dosyada aynı sonucu verdi..

biz Türkiye'deki pragmamx kullanıcıları için, bu durumdan kurtulmanın somut bir yolu varmı ?

Sitki

Tamam, şimdi fark ettim, şimdilik bug tracker'e kaydettim, sonra buraya tekrar yöneleceğim.
viele Grüße

Baran

Zitat von: Sitki am 15 Mai 2009, 19:48:20
Tamam, şimdi fark ettim, şimdilik bug tracker'e kaydettim, sonra buraya tekrar yöneleceğim.

merhaba tekrar :)

sorunu çözebildiniz mi ?

mevcut sorun halen devam ediyor çünkü.

Sitki

sabır edeceksin. ;)

Zitatmevcut sorun halen devam ediyor çünkü.
Tabi ki, durup dururken kendi nasıl çözülsün.
viele Grüße

Ciwan_

sitki abi bu sorunu cozebildinmi anlamadigim ayni serverde iki domain calistiriyorum birinde sorun yok birinde sorun var server almanyada yani iki sistem ayni fakat biri duzgun biri gec yayinliyor sasirdim :( domainlerde ayni servere bagli acaba sorun nerde diye bakiniyorum bulamadim arastirmaya devam cozumu bulanlar bilgilendirse sevinirim saygilar

Ciwan_

sorun cozulmustur burda anlatayim cozemiyenlere

simdi language dosyasinda turkce turkish.php yi acip bu kodu turkce kisma yapistiriniz(eskisini silip bunu yapistiriniz sorun cozulecektir)

sorun cozulmustur burda anlatayim cozemiyenlere

simdi language dosyasinda turkce turkish.php yi acip bu kodu turkce kisma yapistiriniz(eskisini silip bunu yapistiriniz sorun cozulecektir)

define("_CHARSET", "ISO-8859-9");
$old_setlocale = setlocale(LC_TIME, 0);
$locale = array('de_DE', 'de_DE.ISO-8859-15', 'ge', 'deu', 'german', 'DE', 'DEU', '276', 'CTRY_GERMANY');
define('_SETLOCALE', setlocale(LC_TIME, $locale));
setlocale(LC_TIME, $old_setlocale);
define('_SETTIMEZONE', 'Europe/Berlin');

bakiniz turkish.php deki orginali bu

$locale = array('tr_TR', 'tr_TR.ISO-8859-9', 'tr', 'trk', 'turkish', 'TR', 'TUR', '792', 'CTRY_TURKEY');
define('_SETTIMEZONE', 'Europe/Istanbul');

bunun yerine yapistiracaginiz kod bu olacak

$locale = array('de_DE', 'de_DE.ISO-8859-15', 'ge', 'deu', 'german', 'DE', 'DEU', '276', 'CTRY_GERMANY');

bakiniz turkish.php deki orginali bu

$locale = array('tr_TR', 'tr_TR.ISO-8859-9', 'tr', 'trk', 'turkish', 'TR', 'TUR', '792', 'CTRY_TURKEY');
define('_SETTIMEZONE', 'Europe/Istanbul');

bunun yerine yapistiracaginiz kod bu olacak