Ziyaretçi Defteri Türkce Karekter sorunu

Begonnen von Serbilind, 22 Februar 2009, 18:14:11

⏪ vorheriges - nächstes ⏩

Serbilind

Merhaba,
arkadaslar site de biraz arastirdim ve herhangi bir net cözüm bulamadim.
Ziyaretci defterinde ufak bir sorun yasiyorum....
kisacasi Türkce Karekter sorunu yasiyorum site nin dili  Türkce secilmesine rahmen..

saygilar ve sevgilerle..

Serbilind

Serbilind

Lütfen arkadaslar, bu konu hakkinida bilgisi olan arkadaslar varsa yardimci olsun..

Saygilarla

navruz

Merhaba
Sorunuza çözüm bulabilmemiz için tam bilgi vermelisiniz. Nasıl bir hata ile karşılaştığınızı yazmamışsınız.
Ayrıca
Zitat von: Sitki am 26 Januar 2008, 17:14:49
§ 3. Konu açtıktan sonra
a.) Lütfen acele etmeyiniz, yazılacak cevabı bekleyiniz.
b.) Aynı konuya arka arkaya mesaj göndermeyiniz.
c.) Sorunuza sadece 24 saat içerisinde cevap alamadıysanız tekrar gündeme getirmek için arka arkaya da olsa cevap verebilirsiniz. Bu kurala uymayan konular kilitlenip, gerekirse silinecektir.
Destek için forumu kullanın. Özel mesaj atmayın.

pragmaMx Türkiye

Serbilind

Merhaba,

Sevgili Newroz arkadas,
Öncelikle kuralari fark etmeden  cignedigim icin özürümü belirtirim..

Hatayi bir size anlatmaya calisacagim sevgili Newroz arkadas..

Öncelikle Türkce karekterle yazilan yorumlarda, türkce karekterlerin yerine eklenen ve okunmayan isaretler  ve sembol geliyor..

Ögrnek: siteye üye olmuþ, birçok defasýna
Detayli olarak bide Sceerenshot gönderiyorum..

Forumda arama yaptim malesef konu ile ilgili detayli bilgi bulamadim.

Saygi ve sevgilerle..

keko62

;) Merhaba   bendede   daha  önce  olmustu  bende  cözüm bulmak icin cok orastım ama sonunda söyle birsey yaptım ftp  modulus  bölümündeki dil sosyasını sildim yeniden yükledim  düzelmişti   sende de  kesinlikle  düzelir  dil dosyasını yedek alarak sil  yerine bu verdiyim dil dosyasını  yükle saygılar

indir

http://rapidshare.com/files/201942409/language.rar.html

navruz

Bu modülün bilinen bir hatası yok. Ayarlar bölümünden sitenin dilini Türkçe seçtiğinizden eminmisiniz.

Not: Üye adımı doğru telaffuz etmenizi rica ediyorum. newroz değil navruz.
Destek için forumu kullanın. Özel mesaj atmayın.

pragmaMx Türkiye

munzurlu

navruz arkadasin  dedigi   gibi  türkce dil  dosyasi   secili ise halen olmuyorsa.... ziyaretci  defteri  ayarlarinda 

HTML Koduna izin ver:  secenegi  hayirsa  evet  yap   sanirim sorun giderilmis  olur

keko62

Zitat von: Serbilind am 22 Februar 2009, 18:14:11
Merhaba,
arkadaslar site de biraz arastirdim ve herhangi bir net cözüm bulamadim.
Ziyaretci defterinde ufak bir sorun yasiyorum....
kisacasi Türkce Karekter sorunu yasiyorum site nin dili  Türkce secilmesine rahmen..

saygilar ve sevgilerle..

Serbilind

arkadas  yokarda anlatmış sitenin dili türce secildiyi halde  hatayı  alıyor bence dil paketinin  yenilenmesi gerekiyor 

Serbilind

Merhaba
arkadaslar arkadasin verdigim dil dosyasini yükledim, bu sefer de yorumlari düzeltemek istediginde,yorumlarda  karekter sorunlu cikiyor yani ilk yazilan yorumu insanlarin iyi ve dogru yazmasi gerekiyor eger ben admin olarak onu düzenlmeye kalkisirsam türkce karekter hatali kayit ediyor.. keko62 nickli arkadasinda dedigi gibi sitenin ana dil olarak türkce secilmistir.
Resimde gördügüz gibi.

Herhalde ciddi anlamda bu sorunu yasayana ben olmaliyim.

HTML kodlarinda ayni zamanda actim pek fayda ettigini söylemeyemem..

Saygi ve sevgilerle
Serbilind

ozeraksu

Merhaba  :),

veritabanı karşılaştırması (Kollation) uyumlu değil. Sistemi (pragmaMx) kurmadan önce doğru karşılaştırma (örneğin: utf8_general_ci) seçili olması lazım. Bu durumda ya sistemi yeniden kur veya mevcut olan veritabanı yedekleme yapıp, gerekli karşılaştırmaya çevirip tekrar veritabanına yüklemendir.
Destek için forumu kullanın. Özel mesaj atmayın..

Serbilind

Merhaba, son mesajda belirtiginiz yöntemi uyugulamasi hakkinda biraz detayli acikalama yaparsaniz daha yardimci olursunuz.
bu sekilde tam anlamiydan nerden veya nasil baslacagimi diye bir soru isareti ile birlikte melül melül bakmakla yetiniyorum simdlik..

Siteyi yeni den kurmak baya zahmetli bir is olur diger yöntemin detayli bir deklara edilmesi iyi olurdu...

Saygi ve Sevgilerle

Sitki

viele Grüße

Kein Support über PN, Mail oder Messenger!
Bitte die Fragen im Forum stellen, nur so helfen die Antworten auch den anderen Usern.
Bitte auch die Boardsuche nicht vergessen, oft ist genau dein Problem schon an anderer Stelle gelöst worden!

Serbilind

Merhaba, uzun zaman aradan sonra.
Evet Sitki bey ayni sekilde dikkate aldim zaten bir konu acmadan önce Forumda arama yapiyorum..
Malesef bu verdiginiz linkteki önerilerin ikisinde denedim malesef olmadi..

Sitki

Sorun sadece ziyaretçi defterinde mi? Bir link versen iyi olur.
viele Grüße

Bitte die Fragen im Forum stellen, nur so helfen die Antworten auch den anderen Usern.
Bitte auch die Boardsuche nicht vergessen, oft ist genau dein Problem schon an anderer Stelle gelöst worden!

munzurlu

Eger  tüm  yaptiklarin dogruysa  Ziyaretçi Defteri Yönetiminde  Ayarlarinda  HTML koduna  izin verdiysen resimde  göründügü gibi,  sorun olmamali html koduna  izin  ver  yaptigina eminmisin?

Serbilind

Sitki bey istedigini gibi http://bayramozcan.com/modules.php?name=Guestbook link
ama dedigim gibi cogu zaman mesajlarini degistirmek istedigimde ve bazi arkadaslar türkiyede yazinca sorun cikiyor.

Muzurlu arkadasta dedigin teknigi de ayni sekilde uyuguladigim.
malesef. ayni sekilde. devam ediyor.

Sitki

ZitatAyarlarinda  HTML koduna  izin verdiysen
Konuyla ilgili değil, ayrıca HTML kodlarına izin verilmesi emniyet riski oluşturabilir.

Şu yolu bir test edermisin. Ana dizininde (root) bulunan .htaccess dosyasının (mod_rewrite.htaccess dosyasını .htaccess olarak adlandır) hemen ilk satırına aşağıdaki komutu yaz.

AddDefaultCharset ISO-8859-9

PS: Olmazsa, yine denemek için
modules/Guestbook/include/lib.inc.php

Satır 177 ve 338 sadece bunu htmlspecialchars sil.

Veritabanındaki Karşılaştırma da Türkçe ile uyumlu olmasını sağla.
viele Grüße

munzurlu

bende  sorun öyle giderilmisti html e actigimda giderilmisti..