[Çözüldü] ayni üyeleri ayni siteyi ikinci kez baska yerde nasil ayarliyabiliriz?

Begonnen von Baran, 31 Mai 2008, 09:04:44

⏪ vorheriges - nächstes ⏩

Baran

merhaba arkadaşlar şimdi sitemi başka bir adrese aynen taşimak istiyorum. örnegin bugun siteye üye olan biri ordada üye olarak gözükecek. veya ben  bir haber ekledigimde ordada o haber çikmasini istiyorum.

yani ben sitemde ne işlem yaparsam diger sitede ayni şekilde olacak :)

böyle bir şey yapilabilir miyim acaba ?

ozeraksu

Zitat von: Baran am 31 Mai 2008, 09:04:44
merhaba arkadaşlar şimdi sitemi başka bir adrese aynen taşimak istiyorum. örnegin bugun siteye üye olan biri ordada üye olarak gözükecek. veya ben  bir haber ekledigimde ordada o haber çikmasini istiyorum.

yani ben sitemde ne işlem yaparsam diger sitede ayni şekilde olacak :)

böyle bir şey yapilabilir miyim acaba ?

Veritabanındaki mx...._users tabloları birbirinden farklı olduğu için.). İlk önce 2 tane klasör oluşturuyorum. Birinin adı pragmamx0.1.9, diğerinin adı pragmamx0.1.10. pragmamx0.1.9 klasörü içerisine pragmamx0.1.9 sürümüne ait dosyaları atıyorum. pragmamx0.1.10 klasörüne ise pragmamx0.1.10 sürümüne ait dosyaları atıyorum. phpMyAdmin'i açarak pragmamx adında yeni bir veritabanı oluşturuyorum. Öncelikle pragmamx0.1.9 sürümünün veritabanını oluşturuyorum. Yalnız sql dosyasındaki mx..._ öntakılarını pragmamx0.1.9_ olarak değiştiriyorum. Sadece mx..._users ve mx..._users_temp tablolarının ön takısına dokunmuyorum. Daha sonra veritabanına bu editlediğim sql dosyasını nuke veritabanına dump ediyorum. Bu işlemin ardından phpnuke 6.9 sürümüne ait sql dosyasını açıyorum. Buradan aynı tabloları daha önce oluşturduğumuz için Create table mx..._users... ve create table mx..._users_temp... yazan yerleri kaldırarak mx..._users ve mx..._users_temp tablolarının oluşturulmasını engelliyoruz. Bu dosyada da nuke_ ön takısını pragmamx0.1.10_ olarak değiştiriyorum. Ardından bu editlemiş olduğum sql dosyasını yine pragmamx veritabanına dump ediyorum. Sıra geldi config.php dosyalarına. Öncelikle pragmamx0.1.9 klasöründeki config.php dosyasını açıyorum.

$dbhost = "localhost"; //veritabanı sunucu adresi
$dbuname = "root"; //veritabanı kullanıcı adı
$dbpass = ""; //veritabanı kullanıcı şifresi
$dbname = "mx..."; //veritabanı adı
$prefix = "pragmamx0.1.9"; //Ön takı. Burayı pragmamx0.1.9 olarak değiştiriyorum.
$user_prefix = "mx..."; //üyeler ön takısı. Burasını sabit bırakıyorum.
$dbtype = "MySQL"; //Veritabanı tipi
$sitekey = "SdFk*fa28367-dm56w69.3a2fDS+e9"; //burayı kafama göre editliyorum. aynı olmamasına dikkat edin.

Sonra pragmamx0.1.10 klasöründeki config.php dosyasını açıyorum.

$dbhost = "localhost";//veritabanı sunucu adresi
$dbuname = "root";//veritabanı kullanıcı adı
$dbpass = "";//veritabanı kullanıcı şifresi
$dbname = "mx...";//veritabanı adı
$prefix = "pragmamx0.1.10";//Ön takı. Burayı pragmamx0.1.10 olarak değiştiriyorum.
$user_prefix = "mx...";//üyler ön takısı. Burasını yine sabit bırakıyorum.
$dbtype = "MySQL"; //Veritabanı tipi
$sitekey = "SdFk*fa28367-dm56w69.3a2fDS+e9"; //burayı yine kafama göre değiştiriyorum.

config.php ayarları bu kadar. Bu işlemler sonucunda karşımıza aynı üyeleri kullanan, farklı klasörlerde pragmamx0.1.9 ve pragmamx0.1.10 sürümleri kurulu iki tane site çıkıyor.

Uygulanan tekniği kısaca anlatayım. $prefix değişkeni veritabanındaki tabloların ön takısını belirler. $user_prefix değişkeni ise _users_temp ve _users tablolarının ön takısını belirler. Sadece $prefix değişkeninin değerini değiştirerek aynı üyeleri kullanan siteler hazırlayabiliyoruz. Bu ön takı aynı veritabanında birden fazla site kurulmasını sağlar. Bu yaptığımız işlemlerde dikkat ederseniz aynı veritabanını kullandık. Farklı veritabanlarında bu işlemi uygulayamazsınız.

Alıntıdır.

Selam
Destek için forumu kullanın. Özel mesaj atmayın..

Baran

merhaba inanın pek fazla bir şey anladıgımı sanmıyorum  :red:

Bunu daha basit bir yolu yöntemi varmı acaba ?

Selamlar

Mustermann

Merhaba,
madem herseyi ayni olsun diyorsan o ikinci kullandigin Domain adresini ilk siteyin DNS lerine yönlendirebilirsin,bu sekilde ayni veritabanini kullanir ve 2 ayri adresdende giris yapabilirler

Baran

merhaba onu bılmeyen yoktur sanırım :)

Ama nasıl yapılacagını mantıken çözdüm.

Serverlerin aynı makinada ise o zaman yapabilirsin. Tüm yedekleri diger siteye aynen atarsin şayet ayni serverde olması lazım.

Ve o site aynı senın site gibi olur :)

Selamlar

Mustermann

Zitat von: Baran am 04 Juli 2008, 14:56:04
merhaba onu bılmeyen yoktur sanırım :)

Ama nasıl yapılacagını mantıken çözdüm.

Serverlerin aynı makinada ise o zaman yapabilirsin. Tüm yedekleri diger siteye aynen atarsin şayet ayni serverde olması lazım.

Ve o site aynı senın site gibi olur :)

demekki anlamamissin :)
siteyin dosyalarini diger servere neye atmaya gerek yok,yedeklerini neyini en dogru secim varken tasima suyla siteyi cevirmene ne gerek var, madem önceden biliyorsan niye soruyorsunki,cevap verenide begenmemezlik yapmayalim Lütfen. senin istedigine en uygun cözüm dedigim gibi.. yani daha sonra tesekkür etmesini bilmeyip bunu bilmeyen yoktur diyecekseniz sormadan önce birazdaha düsününde yazin  :gruebel: