mx-rainbow block başlık arkapilan resmi nasil eklenir ?

Begonnen von Albay, 29 Mai 2008, 21:09:07

⏪ vorheriges - nächstes ⏩

Albay

ozeraksu

Zitat von: Albay am 29 Mai 2008, 21:09:07

mx-rainbow/style/layout.css dosyasini aç ve aşagidaki kodlarda background-color kısmını hex kodlamasına göre istedigin renge ayarlayabilirsin diger sorun ise arkapalan eklemekle alakalı yine aynı şekilde yapman mümkün background-color: /images/resim.jpg; olarak kodlayabilirsin

.blocksLeft {
border-right: #CCCCCC solid 1px;
width: 150px;
background-color: #FFFFFF;
color: #000000;
}

.blocksRight {
border-left: #CCCCCC solid 1px;
width: 150px;
background-color: #FFFFFF;
color: #000000;
Destek için forumu kullanın. Özel mesaj atmayın..

Albay

arkapilan rengini degistirdim fakat ben block baslik arka pilanina resim eklemek istiyorum vermis oldugunuz bu kodu tam nereye eklememlazim sag ve sol tamamen block arka pilana degil sadece basliklara eklemek istyiorum .

saygilar

ozeraksu

Zitat von: Albay am 29 Mai 2008, 23:05:36
arkapilan rengini degistirdim fakat ben block baslik arka pilanina resim eklemek istiyorum vermis oldugunuz bu kodu tam nereye eklememlazim sag ve sol tamamen block arka pilana degil sadece basliklara eklemek istyiorum .

saygilar

Başlıkların rengi ve yazı boyutunu bu kodlarla degişebilirsin

border-right: #CCCCCC solid 1px;
  border-left: #CCCCCC solid 1px;

Bu kodlarda degişiklik yapman gerekiyor

Selam
Destek için forumu kullanın. Özel mesaj atmayın..

Albay

Bu vermis oldugunuz kodlarla blocklarin cizgi boyutlari ve cizgi renkleri degisiyor block basliklari degil.

ben block basliklarina alttaki resmi eklemek istiyorum.

saygilar

foxkurd

mx-rainbow  baslik arkapilana resim nasil ekelnir?

http://www.pragmamx.org/Forum-topic-26220.html burda var ama tam anlatilmamis

navruz

Zitat von: Sitki am 26 Januar 2008, 17:14:49
pragmaMx.org Türkçe Forumuna Hoşgeldiniz!
§ 1. Konu Açmadan Önce
Arama özelliğini mutlaka kullanmanız gerekmektedir. Forumlar bilgi birikimi yazılımlarıdır, aynı konunun tekrar tekrar açılması bu yazılımın tüm niteliğinin kaybolmasına neden olur.
Konu hakkında zaten bir başlık açılmış. Lütfen sorularınızı o başlık altına yazın.
Destek için forumu kullanın. Özel mesaj atmayın.

pragmaMx Türkiye

foxkurd

mx-rainbow  baslik arkapilana resim nasil ekelnir?    burda var ama tam anlatilmamis

Albay

arkadaslar bu sorumumuza net bir cevap alamadik acaba bizmi yanlis  sorduk bir türlü yapamadim codlarin hepsini denedim olmadi anlmadim gitti..

saygilar

navruz

Merhaba
Sorunuzun cevabı aslında çok basit. Biraz araştırma yapsaydınız arama motorlarında başlık bile açmaya gerek kalmadan halledebilirdiniz.

background-image: url(../images/resim.png);

Ayrıca aşağıda da göreceğiniz üzere burada sadece Pragmamx ile ilgili sorular cevaplanır.
Zitat von: Sitki am 26 Januar 2008, 17:14:49
d.) Burasının pragmaMx.org Resmi Türkçe Destek Panosu olduğunu unutmayalım. Açacağımız konular mutlaka ve mutlaka pragmaMx.org ile ilgili olmalıdır. pragmaMx.org dışı diğer konular (örn: host problemleri, Google vs gibi arama motoru problemleri, pragmaMx.org dışı HTML, CSS, XML gibi işaretleme dilleri soruları ve pragmaMx.org dışı PHP ile ilgili sorular gibi...) öncelikle uyarılarak kilitlenecek, uyarıya aldırış etmeyenlerin konuları silinecek, bu engellemelere rağmen hala devam ediyorsa banlanacaktır.
Destek için forumu kullanın. Özel mesaj atmayın.

pragmaMx Türkiye

NDeezign

hangi temayi kulaniyorsun? normalde layout.css burasina eklenmesi gerekiyor:

.boxtitle {
              background-image: url (../images/resmin.jpg);

.
             .
             .
}

saygilar
Liebe Grüsse & Gü Güş

Kein Support via Mail, PN & Messenger!
Nutze vorher bitte auch die Optionen: Suche | DokuWiki

Sitki

@ navruz
Zannedersem bir yanlış anlama oldu. Albay kullanıcı mx-rainbow teması ile ilgili forumda doğru bölümde bir soru yöneltmiştir. Yani pragmaMx ile alakalı.

@ Albay
NDeezign'nın önermiş olduğu yolu takip edersen hedefine ulaşırsın. resmin.jpg temanın images klasörüne atmayı unutma.

Ayrıca yanıt 5 ila 6 yı bu konuya taşıdım.
viele Grüße

Kein Support über PN, Mail oder Messenger!
Bitte die Fragen im Forum stellen, nur so helfen die Antworten auch den anderen Usern.
Bitte auch die Boardsuche nicht vergessen, oft ist genau dein Problem schon an anderer Stelle gelöst worden!

Albay

ustam bu kodlarida denedim olmadi ama söyle birsey yaptim bu sekilde oldu sizce uygunmudur.

theme.html

bu kodlarin yerine

<!-- START block_left -->
            <table width="150"  border="0" cellspacing="2" cellpadding="2">
              <tr>
                <td style="color:{BTCOLOR};font-size: 12px; font-weight: bold; letter-spacing: 2px;">{BLOCK_TITLE}</td>
              </tr>
              <tr>
                <td valign="top" class="boxcontent">{BLOCK_CONTENT}</td>
              </tr>
            </table>
            <!-- END block_left -->

bu sekilde yaptim

<!-- START block_left -->
            <table width="150"  border="0" cellspacing="2" cellpadding="2">
              <tr>
                <td style="color:{BTCOLOR};font-size: 12px; font-weight: bold; letter-spacing: 2px;background-image: url(images/resim.jpg);width: 200px; height: 25px;">{BLOCK_TITLE}</td>
              </tr>
              <tr>
                <td valign="top" class="boxcontent">{BLOCK_CONTENT}</td>
              </tr>
            </table>
            <!-- END block_left -->

Saygilar

foxkurd

mx-rainbow arkapilan daha yapan yok mu  bunu da nededimolmadi