Türkce karekter Sorunum

Begonnen von Mertoglu, 14 Mai 2008, 08:32:26

⏪ vorheriges - nächstes ⏩

Mertoglu

Selam Yeni Pragma sitesi kurmaya çalışıyorum Başarılı olursam PHP fusiondan dönüş yapacağım, serverime pragma ve Smf Bridgeyi çeşitli problemler yaşamama rağmen kurmayı başardım.

Sorunum şu İE yada firefox sitenin türkce karekterlerden oluştuğunu tanımıyor yani standart westlich (ISO - 8859-1) açılıyor (bu bu site içinde geçerli) dolayısı ile türkce harfler karışık çıkıyor sanırım mysql da bir hata yaptım carekter seti utf turkish_ci ayarlamıştım tabloları oluşturmadan aksi halde standart olarak swedish_ci 1 olarak kayd ediyor. sorunumun daha açıklık kazanması için resim ekliyorum.
PS: İE yada firefoxs'tan (yazı kodunu) zeichenkodierung turkish (ISO 8859-9) yada (Türkish windows-1254) ayarlarsam düzeliyor lakin herhangi bir link veya navigasyona tıklayana dek sonrasında gene westlich

ozeraksu

Veri tabanı tablolarınız da latin5 ise sorun olmaz. Ancak eğer PHP de bağlanırken MySQL' in karakter kodlamasını göz ardı ederek latin1 olarak bağlanabilir. Karakter seçimi yapılırken yanlış seçim yapılmış.Veritabanını oluştuturken karşılaştırma değerini latin5_turkish_ci seçip veritabanını oluşturmalısın

Selamlar
Destek için forumu kullanın. Özel mesaj atmayın..

Mertoglu

Cevabınız için teşekür ederim pragmayı yenidenmi kurmamı önerirsiniz ve latin5 kurmadan önce DB ismine atıyayım yoksa sonradan kollektion yapsam olurmu?

ozeraksu

ZitatCevabınız için teşekür ederim pragmayı yenidenmi kurmamı önerirsiniz ve latin5 kurmadan önce DB ismine atıyayım yoksa sonradan kollektion yapsam olurmu?

Veritabanını oluştuturken yani database oluşturma adımında  karşılaştırma değerini latin5_turkish_ci seçip veritabanını oluşturmalısın

Selamlar

Mertoglu

Olmadı kalan eğer latin5 turkish_ci seçersem bu seferde tüm türkce karekterler istisnasız "?" soru işareti şeklini alıyor kanımca bu sorun serverimden kaynaklanıyor deneme için pragmayı free hosta yükledik MySqL da hiç bir ayar yapmaya gerek kalmadan yükleniyor ve karekter sorunu olmuyor bu sorunu PHP Fusion yüklerkende çekmiştim o CMS sisteminde çekirdek php dosyası var ona bu kodu eklediğimde düzelmişti
header ("Content-Type: text/html; charset=iso-8859-9");
pragmadada bunu uygulamak mümkünmüdür evetse hangi dosyaya. Ve bu sorunun serverimden kaynaklanıp kaynaklanmadığını nasıl anlayabilirim ki servercime bu yönde baskı yapabileyim.

Teşekkürler.

ozeraksu

.htaccess dosyası aç En üste Aşagıdaki kodu ekle;

AddDefaultCharset ISO-8859-9

Sonrada tekrar sitene gönder dosyayı bakalım sorun dülecek mi ?

Selamlar