[Çözüldü] Forum Themasi Renk Ayarlari

Begonnen von pragmamx_master, 23 April 2008, 14:11:08

⏪ vorheriges - nächstes ⏩

pragmamx_master

Merhaba,

Pargamamx.org'un forum yeri cok guzel, insani cekiyor ancak benim kurdugum sitede thema kismn beyaz oldugu icin forum sayfasi bir nevi bem beyaz  :gruebel: bundan dolayi forum inssana cok çekici gelmiyor. asagidaki resimlerde ne demk sietdigi dha acik analtimli olmustur galiba  :red:

salut & selam :)

navruz

Merhaba :)
Renkleri ve arka planları kullandığın smf temasının style.css temasından düzenleyebilirsin. Smf resmi sitesi forumlarında ve bir çok yerde bu konu hakkında bilgi bulabilirsin.
Destek için forumu kullanın. Özel mesaj atmayın.

pragmaMx Türkiye

pragmamx_master

benim kullandigim smf'nin themasi degil, pragmamx'in themasi. ondan dolayi boyle. yoksa herhangi bir smf themasi alip kullanabilirim ancak pragmamx+smf'nin themasinin ayni olmasini istiyorum ki goze hos gelsin :)

navruz

:)
Anlıyorum fakat sonuçta pragmamx'le gelen temada bir smf teması. Değiştirebilmek için css bilgin olması şart. Fikir edinebilmen amacıyla smf sitesini önermiştim ve önerim hala geçerli.

pragmaMx Türkiye

pragmamx_master

tesekkurler navruz, dediginiz gibi yapacagim ancak aklima bir sey takildi : pragmamx'in themasi yeri bir thema luyor, ancak bu resim ftp'de yenni bir isimle Forum/smf/Themes klasrunde mi oluyor yoksa sadece admin panelinden yapilan bir themami oluyor ?

navruz

Ne demek istediğinizi tam olarak anlayamadım. Bu temanın yerini soruyorsanız Forum/smf/Themes/mx-port klasörüdür. Buradaki stil dosyasını düzenleyerek istediğiniz değişiklikleri yapabilirsiniz.

pragmaMx Türkiye

pragmamx_master

tesekkurler, sordugum sorunun cevabini vermissiniz :)

smf'den bir kac tane thema indirdim, foruma gore bir tane kullanacagim. smf'ye alistirktan sonra mx-port adindaki themayi bir kac hafta icinden yeniden kendime uyarlarim.

ancak suan bir problemim var :

smf'nin sitesinden bir kac thema indirdim, ara'dan cikartip modules/forum/smf/themes klasorune attim ancak admin panelinden ekledigim themayi nasil sececegimi bilmiyorum  :heu: panel'den baktim ancak bir sey anliyamadim

navruz

Forumun admin bölümünden Temalar ve Görünüm bölümüne girersen Forumun varsayılan görünümü ve Herkesinkini değiştir seçeneklerini görürsün. Bu bölümlerden temayı değiştirebilirsin.

Ayrıca temayı atınca otomatik eklenmez. Yine yukarıdaki bölümden Yeni Tema Yükle > Sunucudaki dizinden bölümüne attığın temanın klasör adını yazarak eklemen gerek.

pragmaMx Türkiye

pragmamx_master

.zip uzantili dosyayi upload ediyorum ancak modules/forum/smf/thmes klasoruna sadec themanin adini tasiyan dosyayi yukluyor. php/images ve diger dosylari yulemiyor, bende klasor'lerin icine dosylari atiyorum vede bu vakit alici oluyor. bunu nasil cozebilirim ?

+
themes klasorunun chmod'u 777'dir :)

navruz

Kullandığın serverin güvenlik önlemleri sebebiyle öyledir. Bilgisayarına kaydettiğin zip dosyasını açıp öyle göndermeyi dene.

pragmaMx Türkiye

pragmamx_master

evet, server'de cok sayida guvenlik modulu yuklu. mod_security vb.

bilgiler icin tesekkurler  ;)