[Çözüldü] PHP-Sürümü ?

Begonnen von CanKan, 27 März 2008, 18:40:51

⏪ vorheriges - nächstes ⏩

CanKan

Selamlar

Bende kurulu olan PHP sürümüne baktim bu  'PHP-Sürümü: 4.4.8'

Bu nasil 5.2 sürümüne güncellenir  :quest :smile:
Der Hund bellt, die Karawane zieht weiter.

navruz

Merhaba :)
Sunucuda yönetim yetkin yoksa yani hostingi başkasından aldıysan aldığın yer ile görüşmen gerek. Sen herhangi bir müdahale yapamazsın.
Destek için forumu kullanın. Özel mesaj atmayın.

pragmaMx Türkiye

CanKan

:gruebel: peki telefon actim 5.2 istedigimi söylesem..
dikkat emem noktalar var mi? yoksa sessiz sedasiz degisir mi ? Ve nekadar sürer bu güncelleme?

Bunlarin arasindaki farklar neler ? Bu konuda cahilim biraz  :red:

navruz

Bu konuda yapabileceğin fazla bir şey yok. Bir sunucuda yüzlerce web sitesi barınıyor olabilir. Sadece senin isteğinle güncelleme yaparlar mı bilemem. Müşteri memnuniyetini göz önünde bulunduruyorlarsa ilgilenirler.
Destek için forumu kullanın. Özel mesaj atmayın.

pragmaMx Türkiye

CanKan

telefon actim simdi bunu kendim gerceklestirebilecegimi söylediler...

2 yolu varmis

1. .php dosyalarini .php degilde .php5 olarak yükleyecekmisim... 
hepsini mi yapmam gerekiyor diye sorunca diger yolunu anlatti onuda tam anlayamadim...

.htaccess dosyanin icine bi komut girmem gerektigini söyledi...

x-mapp-php5 php   :quest :quest  gibi...

yardimci olabilirseniz sevinirim  :red:

ozeraksu

Öncelikle PHP4 yer alan bir sunucuda PHP5 çalıştırablimek için gerekli olan şeyleri sayayım

* Sunucunun işletim sisteminin linux olması gerekiyor.
    * Sunucuda apache ile beraber CGI desteği bulunmalı
    * .htaccess dosyalarını çalıştırabiliyor olmalısınız (file info override control)
    * hesabınızda bulunan /cgi-bin dizini yazılabilir olmalı
    * bir de ftp erişimi

Tüm bunlar var ise sıra geldi host hesabımıza php5 desteği eklemeye. Bunun için önce  php5 kullanabilmek için derlenmiş cgi kütüphanesini bilgisayarımıza indirmeniz gerekiyor.. Daha sonra ftp ile sunucumuzdaki /cgi-bin dizini içine bunu yerleştiriyoruz. Sunucumuzda gerekli dizinin içine kütüphanemizi koyduktan sonra bu dosyanın yetkilendirmesini chmod:755 olarak ayarlıyoruz. Eğer bunu yapmazsanız “Internal Server Error” diyen bir hata ile karşılaşabilirsiniz

Şimdi kütüphanemiz ile işimiz bitti, sıra geldi .htaccess dosyamızda ufak bir düzenleme yapmaya. Aşağıdaki iki kodu .htaccess dosyasının içine ekliyoruz ve bunu da kaydediyoruz.

Action php5-cgi /cgi-bin/php5-cgi
AddHandler php5-cgi .php

Artık host hesabınızda php5 desteğiniz var ve php 5 gerektiren yazılımları çalıştırabilirsiniz

Teknik Konulardır bilmeyen kişilerin uygulamaması gerekir.
Destek için forumu kullanın. Özel mesaj atmayın..

CanKan

Zitat von: kalan am 27 März 2008, 19:59:56
Öncelikle PHP4 yer alan bir sunucuda PHP5 çalıştırablimek için gerekli olan şeyleri sayayım

* Sunucunun işletim sisteminin linux olması gerekiyor.
    * Sunucuda apache ile beraber CGI desteği bulunmalı
    * .htaccess dosyalarını çalıştırabiliyor olmalısınız (file info override control)
    * hesabınızda bulunan /cgi-bin dizini yazılabilir olmalı
    * bir de ftp erişimi

Tüm bunlar var ise sıra geldi host hesabımıza php5 desteği eklemeye. Bunun için önce  php5 kullanabilmek için derlenmiş cgi kütüphanesini bilgisayarımıza indirmeniz gerekiyor.. Daha sonra ftp ile sunucumuzdaki /cgi-bin dizini içine bunu yerleştiriyoruz. Sunucumuzda gerekli dizinin içine kütüphanemizi koyduktan sonra bu dosyanın yetkilendirmesini chmod:755 olarak ayarlıyoruz. Eğer bunu yapmazsanız "Internal Server Error" diyen bir hata ile karşılaşabilirsiniz

Şimdi kütüphanemiz ile işimiz bitti, sıra geldi .htaccess dosyamızda ufak bir düzenleme yapmaya. Aşağıdaki iki kodu .htaccess dosyasının içine ekliyoruz ve bunu da kaydediyoruz.

Action php5-cgi /cgi-bin/php5-cgi
AddHandler php5-cgi .php

Artık host hesabınızda php5 desteğiniz var ve php 5 gerektiren yazılımları çalıştırabilirsiniz

Teknik Konulardır bilmeyen kişilerin uygulamaması gerekir.

bana .htaccess dosyasina komut ekleyerek bunu gerceklestirebilecegimi söyledi 1&1 teknik servis.. bi deneyeyim bakalim.. :gruebel:

CanKan

beceremedim yardimci olurmusunuz :quest

slmlar

cankan

ozeraksu

Zitatbeceremedim yardimci olurmusunuz

Bu konuda bizim sana yapabilecegimiz pek bişey yok gibi görünüyor.bu kullandıgın host firmasıyla alakalı php5 daha yeni ve bicok host bulunduran firmada destegi yok.onun icin host firmanla bu sorunu halletmelisin.

Selam

CanKan

Selam kalan,

daha öncede yazdigim gibi host sirketine telefon actim. PHP 5 e gecebilecegimi söyledi ve yukarida yazdigim gibi bunu kedim yapmam gerektigini ve iki yoldan gerceklestirebilecegimi söyledi. .htaaccess dosyasina bi komut girerek bunu yapabilirmisim.
Yani host desteklyior. Desteklemese sasarim zaten okadar para ödüyoruz kalitesi ve 24 saat ücretsiz teknik servisi var diye :smile:

ozeraksu

Zitatdaha öncede yazdigim gibi host sirketine telefon actim. PHP 5 e gecebilecegimi söyledi ve yukarida yazdigim gibi bunu kedim yapmam gerektigini ve iki yoldan gerceklestirebilecegimi söyledi. .htaaccess dosyasina bi komut girerek bunu yapabilirmisim.

İngilizce biliyorsan burada anlatılmış http://www.directadmin.com/forum/showthread.php?threadid=5663,

Ayrica burada debian üzerine kurulumu var

http://www.howtoforge.com/apache2_with_php5_and_php4

Bu konuda yeterli bilgi sahibi degilsen yapmamanı öneririm.hostundan bilgi al onların yönergeleriyle yap

Selam

Sitki

ZitatPHP 5 e gecebilecegimi söyledi ve yukarida yazdigim gibi bunu kedim yapmam gerektigini ve iki yoldan gerceklestirebilecegimi söyledi. .htaaccess dosyasina bi komut girerek bunu yapabilirmisim.

Peki, neden uygulamıyorsun, sana 1&1 hosterin neyi yapmanı söylemiş zaten?

Ana dizinindeki .htaccess dosyasını aç ve hemen ilk sıraya aşağıdaki kodu ekle, kaydet, hepsi bu kadar.

AddType x-mapp-php5 .php

-> http://hilfe-center.1und1.de/hosting/scripte_datenbanken/php/18.html
viele Grüße

Kein Support über PN, Mail oder Messenger!
Bitte die Fragen im Forum stellen, nur so helfen die Antworten auch den anderen Usern.
Bitte auch die Boardsuche nicht vergessen, oft ist genau dein Problem schon an anderer Stelle gelöst worden!

CanKan

:red: komutu yanlis yazmisim

simdi oldu  :BD:

PHP-Sürümü: 5.2.5  (PHP-Info)

sagol sitki abi cok tesekkur ederim... shoutbox kurabilirim artik