Host degişikligi öncesi yapilmasi gerekenler?

Begonnen von ozeraksu, 27 November 2007, 19:42:24

⏪ vorheriges - nächstes ⏩

ozeraksu

Merhaba

Atahan bey host degişikligi yapacam ve neler yapmam gerekiyo bilgilendirirmisiniz.

ben ftp yedegi ve sql yedegini aldim yeni hostta herhangi bir sıkıntı yaşarmıyım?

iyi çalışmalar
Destek için forumu kullanın. Özel mesaj atmayın..

Sitki

Merhaba :),

Sunucu Transferi; Dikkat edilecek ve uygulanması gereken hususlar.

'Eski' webhoster'de:
- Dosyaların FTP yedeklemesinin yapılması.
- Veritabanı SQL yedeklemesi yapılması.

Akabinde ayarlar bölümünde 'Test modusu' nu ve 'Site-Servisi' ni aktifleştir. Site-Servisi Metni olarak; örneğin bu şekilde girebilirsin:
ZitatSite test modunda çalışıyor. Bu nedenle bu süreç  içerisinde yeni kullanıcı kaydı, siteye giriş, forum ve haber yazılması, resim ekleme gibi fonksiyonlar çalışmamaktadır.

En kısa zaman içerisinde tekrar Online olacağız.

'Yeni' webhoster'de:
- Tüm dosyalarını FTP vasıtasıyla ve veritabanın SQL dosyasını ('Karsılaştırmanın' aynı olmasına dikkat et') yeni sunucuna yüklüyorsun.
- pragmaMx in config.php deki yeni veritabanı verilerini uyarlıyorsun.
- Eğer Domain adresin de değiştirilmişse, Spaw editörün de konfigürasyon verileri uyarlanması gerekiyor.
- SMF forumunu kullanıyorsan, buradaki settings.php dosyasında yeni veritabanı verilerini ve dizin yollarını uyarlıyorsun. Bundan sonra repair_settings.php dosyasını uyguluyorsun. Ayrıca SMF-temanın yönetim bölümünde tüm temaların dizin yollarını geri alıyorsun.
- Coppermine resim galerisi kullanıyorsan, galerinin 'Admin seçenekleri' bölümünde 'veritabanını güncelle' linki üzerinden 'Let's continue !' tıklayarak güncellettiriyorsun.
viele Grüße

Kein Support über PN, Mail oder Messenger!
Bitte die Fragen im Forum stellen, nur so helfen die Antworten auch den anderen Usern.
Bitte auch die Boardsuche nicht vergessen, oft ist genau dein Problem schon an anderer Stelle gelöst worden!

ozeraksu

Destek için forumu kullanın. Özel mesaj atmayın..