[Çözüldü] Nuke Musiki Modulu

Begonnen von Caner_Wien, 25 Februar 2008, 17:56:50

⏪ vorheriges - nächstes ⏩

Caner_Wien

merhabalar nuke muski modulunu belki biliyorsunuzdur bey sehir online tarafinda cikarilan setupu kurlumu tamam katogri garfik islemleri aliyor muzigi ekledigim zaman internex exporler olsun firefox olsun calmiyor
php-nuke 7.6 7.7 ve diger veresiyonlarda caliiyor pragmamx veresiyonunda muzik calmiyor sorun ne olabilir ? forumda arastirdim buamadi bu konu ile alakali

navruz

Site adresini verirseniz yardımcı olabiliriz.
Destek için forumu kullanın. Özel mesaj atmayın.

pragmaMx Türkiye

Caner_Wien

sana pm ile atsam web adersini

navruz

Sen bilirsin ama buraya yazarsan daha fazla arkadaş yardımcı olur. Gönder bi bakalım.

pragmaMx Türkiye

Caner_Wien

sana pm atamyiorum pm atma butonun bulamdim

navruz

Merhaba :)
Siteyi inceledim.
<param name='SRC' value=''>
Kaynak kodunda görüldüğü gibi veritabanından dosyanın yolunu çekemiyor. Her nuke modülü pragmamx sisteminde çalışmıyor. Bazı uyarlamalar gerekiyor. Bu modülüde muhtemelen editlemen gerekecek biraz.
İkinci bir konu; gördüğüm kadarıyla dosyayı sunucuya atarken Türkçe karakterlerle atmışsın. Türkçe karakterleri ve boşlukları değiştirmeni öneririm.

pragmaMx Türkiye

Caner_Wien

türkce karekter sorununda bi rsorun yok ayarlarimda istersen san anuke musiki modulunu yolayim cok kisi bu sorunu yasiyor istersen edite hepmizin icin iyi olur eger isterseniz

navruz

Merhaba.
Açıkçası pek kod editleyecek zamanım yok bu aralar. Ama gönder bir bakalım.

pragmaMx Türkiye

navruz

Merhaba :)
Hata çok basit. Dikkatli bakarsan açıkça görünüyor.
modules/Musiki/index.php dosyasında
Bul
nuke_musiki
Değiştir
${prefix}_musiki

2 defa geçiyor index.php dosyasında. İkisini de değiştirirsen sorun kalmaması lazım.

pragmaMx Türkiye

Caner_Wien

sagol dostum eline  ve aklina saglik

navruz

pragmaMx Türkiye

Caner_Wien

degistim ama muzik gene calmadi sende cladimi muzik

navruz

local'de ie7 ile çalışıyor. Firefox kullanıyorsan windows media player eklentisini kurman gerekiyor. Muhtemelen firefox ile denemişsindir.

pragmaMx Türkiye

Caner_Wien

neyse hatayi duzeltim doszum eline saglik gene firefoxta calsimasi icin neler yapmak gerek buna baska player yukenilmezmi ? popu pencereye ?

navruz

Malesef Microsoft firması Windows Media Player programına sadece ie plugin dosyalarını entegre etmiş durumda. Bu durumda pluginleri manuel olarak yüklemen lazım. Bu durum opera içinde aynı. Kendime ait Web sitelerini görüntüleyenlerin %70'ten fazlası hala ie kullanıyor ama diğer tarayıcıları kullananların sayısı artıyor. Firefox kullanıcılarının çoğunda ise wmp plugin'i yok malesef. Alternatif olarak kullanabileceğin playerlar mevcut. Ama onlarda da plugin gereksinimi var. Flash mp3 playerlerden birini kullanabilirsin. Ama onları da sisteme entegre etmek için bir hayli emek sarfetmen lazım.

Google'a "media player plugin for firefox" yazarsan uygun plugin'i bulabilirsin. Microsoftun sitesinde aramanı tavsiye etmem çünkü ie'ye rakip olduğundan mıdır nedendir bilinmez firefox plugin'i koymamışlar.

pragmaMx Türkiye

ozeraksu

Merhaba sorun prefixlerinden kaynaklaniyor nuke bir modul oldugundan kendi prefixlerine uyarlaman gerekecek

degiştir kisminda belirttigim kendiprefixin yerine kendi prefix degerini girmelisin bu deger mx1234 gibi bir deger olacaktir.

AÇ:
index.php

BUL:
$query="select * from nuke_musiki WHERE id='$id'";

DEGİŞTİR:
$query="select * from kendiprefixin_musiki WHERE id='$id'";

BUL:
$query2="Update nuke_musiki set hit=$hit WHERE id='$id'";

DEGİŞTİR:
$query2="Update kendiprefixin_musiki set hit=$hit WHERE id='$id'";

Firefox için gerekli plugin https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/browse/type:7

iyi çalişmalar
Destek için forumu kullanın. Özel mesaj atmayın..

navruz

Merhaba

@ kalan

Kendi prefixin yerine ${prefix} yazmanın daha uygunolacağı kanaatindeyim. Zira başka bir domainde kullanacağında veya prefix değiştirmek istediğinde tekrar değiştirmen gerekecek. Ama ${prefix} yazarsan kurduğun sistemin ayar dosyasından alacağı için bir sorun yaşanmaz ve tekrar değiştirmen gerekmez.

Ayrıca Microsoftun wmp pluginlerini vermediği gibi firefox'ta vermiyor. Verdiğin adresteki plugin linkine tıklarsan microsoftun sitesine yönlendiriyor. yukarıdaki mesajımda da belirtmiştim. Microsoftun sitesinde firefox wmp plugini bulunmuyor. Yani ikiside topu birbirine atmış durumda. Biraz araştırdım ben. Aşağıdaki adresten wmp firefox plugini indirebilirsiniz.
http://port25.technet.com/pages/windows-media-player-firefox-plugin-download.aspx

pragmaMx Türkiye

Caner_Wien

elerinize saglik muzik dinle bölumu tamam ama admine ekeldigin muzikleri degistirmek icin degistir bölumunde :) pencereleri bos cikyior ? onu nasil hal edecez yane sql görmuyor ekledigin muzik ana sdayfada caliyor adminde duzeltmek icin bos pencere cikiyor ? buna nasil care bulalim 

navruz

Merhaba
Evet aynı şekilde admin/modules/musiki.php dosyasında geçen nuke_ile başlayan tabloları yukarıda belirtildiği gibi değiştir.

pragmaMx Türkiye

Caner_Wien

hersey iyi kaldi firefoxta dinlenemsi icin ne yapmak gerek? bunu firefoxta dinlenemesi ne yapmak gerek

navruz

Otomatik olarak birşey yapamazsın. Firefox kullanıcılarına aşağıda linkini verdiğim eklentiyi kurdurman lazım. Firefox kullanıcılarını dikkatine diye bir uyraı koyarak eklentiyi kurmalarını sağlayabilirsin.
http://port25.technet.com/pages/windows-media-player-firefox-plugin-download.aspx

pragmaMx Türkiye