Türkce Karakter Sorunu

Begonnen von saner, 26 November 2007, 19:37:42

⏪ vorheriges - nächstes ⏩

saner

Spaw Editörle ekledigim haberler yayinlandiginda Türkce karakterler yerine ? isareti görünüyor. Asagiya örnegi aliyorum :
Berlin duvar?n?n y?k?l?p Alexanderplatz'?n ?enlenmesinden birkaç y?l sonra, National Interest dergisinin emektar editörü Owen Harries ?öyle yaz?yordu: "Siyasî anlamda 'Bat?' do?al de?il, fakat büyük ölçüde yapay bir olu?umdur. Onu meydana getiren 'Do?u'nun hayatî ve aç?k tehdidinin mevcudiyetidir. Dü?man?n yok olu?undan sonra, ya?amaya devam...

Bu sorunu nasil cözebilirim ?
Simdiden tesekkürler

Not : www.solforum.net adresinde sorunu yerinde görebilirsiniz.

Sitki

Merhaba :),

veritabanı karşılaştırması (Kollation) uyumlu değil. Sistemi (pragmaMx) kurmadan önce doğru karşılaştırma (örneğin: utf8_general_ci) seçili olması lazım. Bu durumda ya sistemi yeniden kur veya mevcut olan veritabanı yedekleme yapıp, gerekli karşılaştırmaya çevirip tekrar veritabanına yüklemendir.
viele Grüße

Kein Support über PN, Mail oder Messenger!
Bitte die Fragen im Forum stellen, nur so helfen die Antworten auch den anderen Usern.
Bitte auch die Boardsuche nicht vergessen, oft ist genau dein Problem schon an anderer Stelle gelöst worden!

saner

Atahan Bey
Cok tesekkür ederim. PHP MyAdmin den SQL tablolarinda ,her nedense Swedish olarak secilmis degerleri utf-turkish-ci ye cevirdigimde sorun kalkti.

:)

ozeraksu

merhaba

ayni sorun bende de var acaba tam olarak nasil yaptigini anlatabilirmisin?
Destek için forumu kullanın. Özel mesaj atmayın..

mkdeger

sql i okuturken utf8_general_ci karşılaştırması olarak okutacaksın phpmyadmin den.. eğer kurduysan şimdi sql dosyasını yedekleyip yeniden utf8_general_ci olarak dbye yollayabilirsin

Sevdam

Merhaba!!!

Ayni Sorunu bende yasiyorum, yamalar ekli, söyle izah edeyim, server degisiligi yaptim eski serverimdeki tüm server ve databasi yedeklemistim eski serverimde herhangi bir türkce karakter sorunu yasamiyordum, yeni servere hepsini yükledim eski serverden yedeklediklerimi yenisine yükledim, eski yedekledigim databasi yeniden yükledim Kollation'u ayarlari utf8_general_ci olarak ayarladim yüklemeden evel. ama bazi yerlerde hala türkce karakter sorunu yasamaktayim misal,

burda kopyaliyorum

Giriş

Kullanıcı-Girişi
Şifrenizi mi kaybettiniz?
Yeni Kullanıcı Kaydı 

gördügünüz gibi burda sorun yok kullanici girise tikladigim an basliyor türkce karakter sorunu ve tabiki Your Account (Bilgiler bölümünde)

Kullanıcı Kayıt/Girişi

[ Şifrenizi mi kaybettiniz? | Yeni Kullanıcı Kaydı ]

Kullanıcı Girişi

Not: Hesap seçenekleri çerez (cookie) tabanlıdır.

Kullanıcı Adı:   
Şifre:   

Bu sorunu nasil düzeltebilirim?

Simdiden yardimlariniz icin cok tsk ederim.

Sitki

Merhaba :)

ZitatAyni Sorunu bende yasiyorum
aynı soruya zaten yukarıda cevap verilmiş ;), ayrıca bir dahakine kurallarımız gereği yeni soru için yeni bir konu açın lütfen.

Birde buradaki notlarımı da lütfen dikkate al ve icabında hosterin ile irtibata geç.
http://www.pragmamx.org/Forum-topic-23469-start-msg156767.html#msg156767
Zitat- Tüm dosyalarını FTP vasıtasıyla ve veritabanın SQL dosyasını ('Karsılaştırmanın' aynı olmasına dikkat et') yeni sunucuna yüklüyorsun.
viele Grüße

Kein Support über PN, Mail oder Messenger!
Bitte die Fragen im Forum stellen, nur so helfen die Antworten auch den anderen Usern.
Bitte auch die Boardsuche nicht vergessen, oft ist genau dein Problem schon an anderer Stelle gelöst worden!