installation for turkish

Begonnen von huseyinbingol, 08 Juli 2007, 13:15:25

⏪ vorheriges - nächstes ⏩

huseyinbingol

hi!
I am turkish. so i cant understand your language. please could u open turkish language options for your site.
also i need to get install version for turkish as well.

please answer in turkish or english if it is posible

thanks.

Sitki

Merhaba ve bu ortama da Hoşgeldin  :),

şimdiye kadar pragmaMx ile ilgili hangi adımları attın ve sana ilk olarak bu yolda şimdi ne lazım. Türkçe dil paketini buradan indirebilirsin.
viele Grüße

Kein Support über PN, Mail oder Messenger!
Bitte die Fragen im Forum stellen, nur so helfen die Antworten auch den anderen Usern.
Bitte auch die Boardsuche nicht vergessen, oft ist genau dein Problem schon an anderer Stelle gelöst worden!

huseyinbingol

benim sitem www.egirdireml.com
şu ana kadar powernuke kullanıyordum. şu andada sitemde bu kurulu

ama http://yeni.egirdireml.com sub domain adresine pragmamx kurdum. sitede çoğu şeyi halledebileceğimi umuyorum. fakat malumunuz hackırlar siteyi haclediklerinde ( bazen muhtemel olabiliyor) sitenin veri tabanının yedeğini alıp sonra yedekten sonra tekrar yüklemek gerekebiliyor.

ben bunu pragmamx de denedim ve türkçe karekterlerde sorun yaşadım. bunu nasıl gidermeliyim.

ayrıca portalın veritabanı yedekle modülünde veritabanı yedeğini alamadım.

ayrıca SMF forumunu indirdikten ve kurulumu yaptıktan sonra modüller linkinden tıkladığımda SMF forum hata veriyor. eğer root/modules/forums/index.php linkini adres defterine yazdığımda ise SMF tam pencere gayet güzel çalışıyor.

bu sıkıntıları nasıl giderebilirim?

Sitki

Merhaba  :),

1.
Zitatben bunu pragmamx de denedim ve türkçe karekterlerde sorun yaşadım. bunu nasıl gidermeliyim.
pragmaMx kurulu veritabaninda hangi karşılaştırma (Kollation) ayarli?

2.
Zitatayrıca portalın veritabanı yedekle modülünde veritabanı yedeğini alamadım.
veritabani yedeklemesi modül üzerinden yapilmasini tavsiye etmem (büyüklügü kisitlidir). Yedeklemeyi dogrudan örnegin phpmyadmin üzerinden yapabilirsin.

3.
Zitatayrıca SMF forumunu indirdikten ve kurulumu yaptıktan sonra modüller linkinden tıkladığımda SMF forum hata veriyor. eğer root/modules/forums/index.php linkini adres defterine yazdığımda ise SMF tam pencere gayet güzel çalışıyor.
Bu konu smf i ilgilendiren ayri bir konudur, forum köseside ayridir. istersen öncelikle diger konular bir hal olsun sonra buraya döneriz, yani sirayla...
viele Grüße

Bitte die Fragen im Forum stellen, nur so helfen die Antworten auch den anderen Usern.
Bitte auch die Boardsuche nicht vergessen, oft ist genau dein Problem schon an anderer Stelle gelöst worden!

Sitki

...ayrica e-postalardaki türkce karakterlerin dogru gösterilmesi icin, includes/mx_api.php satir 1340 da
$email_message->default_charset = "ISO-8859-15";

su sekilde degistirilmesi gerekiyor
$email_message->default_charset = "ISO-8859-9";
viele Grüße